måndag 24 september 2012

Eva & Adam - Första ögonkastet, av Måns Gahrton och Johan Unenge


Det här är början. Eller egentligen tidigare än så. Innan början. Innan allting började, då Eva mötte Adam och Adam mötte Eva. Vi får träffa Eva och Adam en kort stund innan de träffade varandra...

--------------------------------------------------------------------

Det här är en rolig bok. Det är kul att få reda på vad som hände innan och få en inblick i hur Eva och Adam var innan de träffade varandra. Men är den här allra sista boken lika bra som resten av serien? Inte på långa vägar!

Det märks att saker och ting inte riktigt har börjat än. Även om jag flera gånger ler och tycker att det är kul att få se vad de hade för sig innan serien så är det inte alls samma sak som de tidigare böckerna. Det finns inte riktigt någon handling. Bokens enda syfte blir istället att vara "boken innan allt började". Och det är mysigt men inte riktigt någon höjdare.

I slutet av boken har författarna skrivit ett par ord som avsked till Eva och Adam. De skriver bland annat att det finns en stund då man måste lämna karaktärer och låta dem få utvecklas och vara med om nya äventyr utan oss.
NEJ! vill jag säga. Vi behöver inte alls lämna dem! Vi kan väl fortsätta att läsa om Eva och Adam hela livet? För jag älskar de här böckerna och vill absolut inte lämna dem bakom mig. Men jag får helt enkelt klara mig med omläsningar.

Den allra sista boken om Eva och Adam är den klart sämsta i serien, men det känns samtidigt som ett välbehövligt avslut för att långsamt tona ner och säga hej då till två kamrater man haft med sig under uppväxten. Välbehövligt om än inte perfekt.

Har tidigare recenserat
Eva&Adam - En historia om plugget, kompisar och kärlek
Eva&Adam - Att vara eller inte vara ihop

Eva&Adam - Bästa ovänner
Eva&Adam - Fusk och farligheter
Eva&Adam - Jul jul pinsamma jul
Eva&Adam - Sista pyjamaspartyt
Eva&Adam - En midsommarnattsmardröm
Eva&Adam - Inte som en dans

Eva&Adam - Prins eller vanlig groda
Eva&Adam - Solen skiner, sura miner
Eva&Adam - Rätt tjej och fel kille
Eva&Adam - Lyckliga idioter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar