onsdag 22 februari 2012

Eva & Adam - Jul jul pinsamma jul, av Måns Gahrton och Johan Unenge

Adams familj ska till Polen över julen och Evas familj ska åka till fjällen och fira jul där. Två hela veckor ska de vara ifrån varandra. Men så får Adam följa med Evas familj till fjällen istället. Eva och Adam är jätteglada över att få fira sin första jul tillsammans, men allting blir inte riktigt som de har tänkt sig...

Den femte boken om Eva och Adam är bra på många sätt. Det är ett fokus på en specifik situation även om många olika ämnen behandlas. Detta gör att handlingen växer på ett snyggt sätt. Jag kan emellertid känna att man saknar vissa karaktärer såsom Annika och Alexander. Men å andra sidan får vi stifta bekantskap med Evas familj på ett sätt som vi inte har fått göra tidigare och det är ju minst sagt rätt underhållande.

Detta är ytterligare en av de böcker där det är Eva och Adam som har problem och som bråkar. Oftast pendlar det mellan dem och i andra böcker bråk mellan vänner. I denna bok blir det emellertid kärleksbråk och därför tas funderingar kring hur man är sams upp och om man kan vara ihop när man bråkar.
Men avsides blir ämnet utseendehets också uppmärksammat, där media talar om för oss att alla tjejer ska ha stora bröst och vara trådsmala. Problemet infogas på ett snyggt sätt i historien och det är samtidigt bra att det uppmärksammas att detta kan vara ett problem, även när man är i Eva och Adams ålder.

Den femte boken om Eva och Adam är en typisk mitt emellan bok, den är inte en av de bästa i serien men inte heller en av de sämre. En mitt emellan bok som är bra men som stundtals kan bli något långtråkig vid vissa partier.

Nästa bok i serien är Eva & Adam - Sista pyjamaspartyt

Jag har tidigare recenserat:
Eva&Adam - En historia om plugget, kompisar och kärlek
Eva&Adam - Att vara eller inte vara ihop
Eva&Adam - Bästa ovänner
Eva&Adam - Fusk och farligheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar