fredag 17 augusti 2012

Böcker på R i bokhyllan!Här är fyra böcker, eller fem beroende hur man ser på saken, som börjar på R i min bokhylla: Revolt, Robin Hood, Ringaren i Notre Dame i två band och Rovfåglarnas tid.

Revolt - Den tredje boken i Hungerspelstrilogin. Det här är enligt mig den sämsta boken i serien, även om också denna är väldigt bra! Jag känner dock att jag saknar själva hungerspelen här, som istället flyttas ut i verklighetens krig. Jag gillar dock alla snabba vändningar och alla tillfällen då jag chockat höjde på ögonbrynen och struntade i att jag lovat att sluta läsa och laga mat eller liknande. Det gick ju inte att sluta läsa!

Robin Hood - En klassisk historia om mannen som stal från de rika och gav åt de fattiga. Efter vad jag minns fokuserar denna nästan uteslutande på Robin Hood och hans gäng och deras olika upptåg. Det fanns inte mycket plats för annat, såsom större slag att vinna eller kärleken till lady Marian. Men ändå mysig, på något vis.

Ringaren i Notre Dame - Jag är så kluven inför denna bok! Jag älskar historien och karaktärerna men jag blir så trött på Victor Hugos språk, speciellt i början där vi får en alldeles för ingående beskrivning av arkitekturen som får mig att gäspa mig igenom den första delen av boken. Men samtidigt är det ju en extremt bra story. Mm, det är svårt det där.

Rovfåglarnas tid - Jag har inte läst denna än, men gillade verkligen Nemerts Ödets hav så jag hoppas att detta ska vara något liknande.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det känns som att den är minst omtyckt överlag. Jag har dock ingenting emot själva upplägget, det hade också varit svårt att klämma in ett till hungerspel tror jag, så som avslutande del i en trilogi funkar det fint med mer "verkligt" krig! :)

   Radera
 2. Jag håller på och läser Revolt just nu. :) Tycker att första boken är klart bäst. Den andra var ganska seg i början och kändes upprepande i slutet. FÅr se vad jag tycker om den sista delen nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Är lite avundsjuk, skulle också vilja läsa den igen för första gången :) Ja jag håller med, den första är klart bäst och tvåan är en aning seg till en början. Men jag tyckte att Collins lyckades rätt bra med att få det andra hungerspelet originellt trots allt.

   Ska bli roligt att läsa vad du tyckte om böckerna sen! :)

   Radera