fredag 5 juni 2015

Vindsjälar av Mons Kallentoft

Sjunde boken om Malin Fors. En äldre man hittas hängd på ett av Linköpings äldreboenden. Vad som först ser ut som ett självmord visar sig vara ett mord. Malin Fors dotter Tove arbetar på äldreboendet och är den som hittar mannen. Malin börjar undersöka mordet och försöker förstå vem som kan vinna på en sjuk gammal mans död.
------------------------------------------------------------------------------------------

Ytterligare en bok om Kallentofts Malin Fors. Malin är som hon brukar, lite deprimerad och butter och väldigt ensam. Dottern Tove har här kommit tillbaka från gymnasiet och bor tillsammans med Malin igen. Spelet dem emellan är intressant. De finner trygghet i varandra men slår ändå ifrån varandra som två motpoler. Det ska bli intressant att följa deras relation vidare.

Malins kärleksrelationer är mindre intressanta. Här har hennes gamla flamma kommit tillbaka, journalisten från Corren. Positivt är dock att det inte går direkt tillbaka i gamla hjulspår även om Malins kärleksliv tycks gå på tomgång.

Gällande fallet så är det lagom spännande. En riktig klassisk pusseldeckare där vi har flera misstänkta och utesluter dem en efter en tills det bara finns en kvar. Visserligen löste jag fallet innan Malin själv gjorde det men det gör ingenting. Det är nästan roligare när man själv får komma på svaret ibland. Och det är ett intressant slut. Hemskt och tragiskt men intressant.
Kallentoft lägger också till en extra krusidull i slutet som jag både tycker ger lite extra sting men också tycker känns lite överflödig. Som att det blir för mycket. Vi förstår ändå budskapet och behöver inte alltid få det skrivet på näsan.

Härnäst i serien har vi Jordstorm. Min genomläsning av Kallentoft är därmed slut, även om det finns fler böcker. De kommer jag förmodligen läsa också men de ingick inte i de böcker jag tänkt läsa igenom. Ett sammanfattande inlägg kommer framöver.


Vindsjälar. Författare: Mons Kallentoft. Förlag: Bonnierförlagen (2014)
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar