måndag 25 februari 2013

Möblerat om i bokhyllan - igen!Jag gillar att dela in saker i system - handdukar, lakan, kläder och såklart böcker! Nu har jag möblerat om i bokhyllan igen och nu står böckerna sorterade utefter dessa kategorier:


1. Lästa böcker som jag vill behålla - här hamnar böcker som jag läst och som jag vill läsa igen och därför behålla.
2. Lästa böcker som jag vill läsa om - här hamnar böcker som jag är osäker på om jag vill behålla och därför vill läsa igen för att se vad jag tycker om dem.
3. Lästa böcker som jag vill ge bort - här är böcker som jag läst och inte tyckte om eller helt enkelt bara inte är intresserad av att läsa om. Dessa böcker är fritt fram för alla gäster i mitt hem att ta med sig om de vill ha dem!
4. Olästa böcker - och här har vi då till sist böcker som jag inte läst.


Hur delar ni in era böcker? Vanligt verkar vara att placera böckerna i alfabets- eller färgordning?

10 kommentarer:

 1. Jag kör med indelningen genre, storlek och inbunden/pocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är svårt med genre då jag alltid tycker att många böcker tillhör flera genrer :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag har funderat på att göra det ibland! Det blir ofta så himla snyggt!

   Radera
 3. Kul, böcker kan man sortera på många sätt.

  SvaraRadera
 4. Jag delar in mina böcker i katergorier, typ chicklit, deckare, biografier, historia etc. Fast nu är mina bokhyllor så proppfulla så jag måste börja fundera på ett nytt system. Angenäma problem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, tycker det är lite småmysigt att ta ut alla böckerna och börja pyssla om dem i en ny ordning :)

   Radera
 5. Låter som en bra lösning! Just nu gör jag något halvhjärtat försök att dela in böckerna efter färg och inbundet/pocket. Så fort jag får lite mer plats funderar jag dock på att sortera i bokstavsordning efter författarnamnen, gillar tanken på att ha allt av en författare samlat. Men samtidigt kan färgsortering vara väldigt fint... Åh, mycket att ta ställning till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker också om att ha samtliga böcker av en författare stående tillsammans. Jag har dock pocket i en hylla och inbundna i de andra så det stör mig enormt när jag har inbundna och pocket av samma författare för då står de ju inte tillsammans ;)

   Radera