lördag 13 juni 2015

Nu är jag fast!

De senaste kvällarna har läsningen fått vila lite. Istället har jag och sambon sett avsnitt efter avsnitt av The Killing. Jag har länge tänkt se den men det har liksom inte blivit av. Och den har legat ett bra tag på Netflix men det har ändå blivit att vi börjat med någon annan serie. Men så tänkte vi nu för några dagar sedan att vi skulle testa att se första avsnittet av The Killing - vi fastnade direkt!

Serien baseras ju på den danska serien Forbrydelsen. Jag har inte sett den heller men känner nu att jag kanske borde göra det. Danskarna brukar kunna göra riktigt bra kriminalserier. De brukar ofta kunna skapa en bra balans mellan spänningen, våldet och känslorna. De tar ofta upp offrets familjers situation men utan att tappa spänningen. De får liksom in drama med thriller på ett snyggt sätt.

Så nu och några kvällar framöver hittar ni mig framför TV:n - engagerat diskuterande med sambon om vem som kan vara mördaren.

Har ni sett The Killing eller Forbrydelsen? Vad tyckte ni?

Bildkälla

4 kommentarer:

 1. Jag gillar både the Killing och Förbrydelsen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog försöka se Forbrydelsen också :)

   Radera
 2. Lyckades spela in två säsonger när den gick som repris (tror jag) på sjuan. Jag gillade den nog, men jag har så svårt för karaktärer som beter sig underligt och irrationellt så det drog ner betyget lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med dig nu när jag sett lite mer, stör mig en hel del på huvudpersonerna.

   Radera