fredag 10 maj 2013

Vi är inte sådana som i slutet får varandra, av Katarina Sandberg


Cassiopeja har precis flyttat till Stockholm för att studera juridik. Alla hennes vänner och kurskamrater förlovar sig och pratar om den stora kärleken medan Cassiopeja tror att kärlek bara är trams. Tills hon möter Casper...
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vi är inte sådana som i slutet får varandra är en bok som jag verkligen såg fram emot att läsa. I början uppfyllde den absolut mina förväntningar men sedan kom den in i ett segare parti som gjorde att jag tappade intresset lite. Men efter ungefär hälften av boken kom den igång igen och det är främst den andra delen av boken som gör att jag gillar den!

Det här är en riktigt bra och underhållande bok, skriven med en härlig ironi som får mig att skratta högt. Det känns så äkta och på riktigt. Den där tillrättalagda bilden som så ofta finns i böcker i denna genre finns inte här. Allt är bara rätt på och med en brutal ärlighet som gör att formatet känns lite som en dagbok.
Det är just det här som gör att jag gillar boken. Det ärliga och rättframma. Och såklart ironin som jag tycker lyfter boken flera snäpp. Jag älskar bokens ton och det är helt klart den som kommer att få mig att vilja läsa om boken.

En bra och underhållande debut som diskuterar kärlek och livets andra små och stora bekymmer, med en underbar ironi som inramning av berättelsen. Läs den!

Ett stort tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

5 kommentarer:

 1. Bara titeln gör att jag vill läsa den! och det faktum att författaren "bara" är 21 år, alltså två år yngre än mig och har redan åstadkommit detta.. Måste ta tag i mitt liv känner jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta här nu...VA? Hur mycket ångest fick inte jag nu!

   Radera
  2. Haha ja en viss känsla av att man inte åstadkommit någonting kan ju infinna sig ;) Men läs den, den är riktigt bra! :)

   Radera
 2. Jag är mitt uppe i läsningen och gillar den verkligen jättemycket. Den går rakt in i hjärtat :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli roligt att läsa din recension sen! :)

   Radera