onsdag 20 november 2013

Årets julkalender - Tävling!


Förra året hade jag en tävling om 24st julböcker där vinnaren fick välja en. I år tänkte jag ha något liknande. Men den här gången tänkte jag blanda med lite frågor som man svarar på i den mån man vill. Så detta år blir det att samla poäng om man vill vinna böcker! I år kommer det att finnas tre vinnare och de lyckliga tre får välja varsin bok (det spelar ingen roll om de väljer samma). Den som kommer på första plats får två böcker.

Precis som förra året kommer jag att ha 24st böcker att välja mellan. En bok presenteras varje dag, från 1 december till 24 december. Nytt för detta år är att det varje dag kommer att vara en fråga med och det är genom att besvara dessa frågor som man får poäng. Den som kammar hem flest poäng vinner.

 
Varje dag kommer således en bok att presenteras och en fråga. Boken och frågan är inte kopplade till varandra. Alltså: Om man vill ha en bok som exempelvis kommer i lucka 15, så innebär inte det att man måste ha rätt på den frågan som presenteras just den dagen. De som vinner tävlingen får välja och vraka fritt bland alla de 24st böcker som är med i julkalendern.

 
Frågorna som man samlar poäng på kommer att ha tre olika teman. Det kommer att vara citat ur böcker, frågor kring bröderna Grimm och suddiga omslag som man ska identifiera.

Citaten - Citaten kommer att vara från mer eller mindre välkända böcker och för att få poäng på dessa gäller det såklart att lista ut vilken bok citatet är taget ifrån. Ett poäng för varje citat. Det kommer att presenteras 8st citat i julkalendern. Totalt kan citaten alltså ge 8 poäng.

Bröderna Grimm - Det är ju bröderna Grimms år i år och jag har försökt läsa en del av dem under året. Därför kommer det också att komma lite frågor som är kopplade till bröderna Grimm. Det här är vanliga faktafrågor om dem, deras verk eller nyversioner av deras verk. Ett poäng för varje rätt svar. Dessa frågor kommer att presenteras 8st dagar av julkalenderns 24st luckor, en fråga varje gång. Totalt kan alltså frågorna ge 8 poäng.

Omslagen - Här är det bokomslag som suddats ut och som ni ska gissa vad det är för böcker. Inga konstigheter alltså. Dessa kommer också att presenteras 8st dagar av 24, men det kommer att vara 3st omslag åt gången och man får ett poäng för varje rätt svar. Totalt kan omslagen alltså ge 24 poäng.

Man kan också få 10 poäng om man skriver om tävlingen på sin egen blogg och länkar tillbaka till min blogg. Det kan ni göra redan nu om ni vill vara med.

Totalt kan man alltså få 50 poäng.


För att tävla:
- Alla som har en blogg och en adress inom Sverige som jag kan skicka vinsten till, kan delta.
- Man tävlar genom att först anmäla sig i en kommentar här nedan, så att jag vet att du är med och sedan genom att svara på frågorna vart efter de kommer upp mellan 1 december och 24 december. Man svarar på frågorna genom att lämna en kommentar under det inlägg där frågan är. Frågan för 1 december besvaras under det inlägget och ingen annan stans. Jag kommer inte att publicera era svar utan bara anteckna dem för att kunna räkna ihop poängen.
- Sista dagen för att lämna svar på frågorna är 27 december, efter det är tävlingen avslutad. Man kan alltså svara på alla frågor 27 december om man skulle känna för det. Således är det också tillåtet att hoppa på närsomhelst.

På Nyårsafton kommer jag att avslöja vem vinnaren är!

Kortfattat:
Vinst: En bok av de 24st som kommer presenteras här mellan 1-24 december. Den som kommer etta får två böcker, tvåan och trean får en var.
För att vinna: Skriv nedan att du vill vara med. Svara på de frågor som kommer att ställas mellan 1-24 december. Länka till tävlingen i din egen blogg.
Tävlingstid: Från och med nu till och med den 27 december.

 
Vill man inte svara på alla frågor eller inte kan vissa, hoppar man helt enkelt över dem. Det handlar om att samla så många poäng som möjligt och inte nödvändigtvis att ha rätt på alla frågor.

Om det skulle vara så att böckerna som vinnaren väljer är slutsålda, får man såklart välja en annan bok i julkalendern!

Frågor? Kommentarer?

35 kommentarer:

 1. Vad roligt! :) Jag ska absolut försöka att vara med, även om frågekategorierna låter svåra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, det vore kul om du vill vara med :) Jag har försökt blanda frågorna så att det både är lite svårare och lite lättare. Och man behöver inte svara på alla frågor som sagt, man svarar på så många/så få man vill! :)

   Radera
 2. Åh shit vad roligt detta låter! Jag är helt klart med :D Jag har även tipsat om tävlingen på min blogg: http://bellasbok.blogg.se/2013/november/tavlingstips-infor-jul.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du vill vara med! :) Skriver upp 10poäng på dig redan nu! :)

   Radera
 3. Låter som en väldigt rolig tävling! Jag är jättegärna med! :D Har tipsat om tävlingen på bloggen: http://boooklovin.blogspot.se/2013/11/tavlingstips.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Skriver upp 10poäng till dig redan nu! :)

   Radera
 4. Vilket jobb du verkar ha lagt ner! Och vad roligt det låter! Vill självklart vara med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har filat lite på det sedan ett par månader tillbaka så det är roligt om många vill vara med såklart :) Vad kul! Då skriver jag upp dig ;)

   Radera
 5. Det var inga enkla kategorier men försöka kan man alltid :-)
  Ska skriva på bloggen framöver och tipsa. Återkommer med länk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt blanda svåra och lätta frågor och hoppas att det inte är alltför svårt :) Och man svarar ju bara så mycket man vill :) Vad roligt att du vill vara med! :)

   Radera
  2. Och nu har jag bloggat om det:
   http://lottensbokblogg.wordpress.com/2013/11/27/julkalender-hos-boken-ar-tankens-barn/

   Radera
  3. Då har du 10p redan nu! :)

   Radera
 6. Vill vara med såklart!
  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2013/11/20/10357103-julkalendrar-pa-gang-boken-ar-tankens-barn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag skriver upp 10poäng på dig genast ;)

   Radera
 7. Jag vill jättegärna vara med! Kommer att tipsa på min blogg framöver. :-)
  Ullen.laura@gmail.com
  /Laura

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag skriver upp dig på listan! :) Skicka gärna länken hit så att jag vet att du skrivit om tävlingen på din blogg när du gjort det :)

   Radera
 8. Vilken rolig idé, jag är också gärna med!
  http://sparkinspace.blogspot.se/2013/11/julklappstavlingar-och-daliga-ursakter.html
  /Elvira

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det! :) Skriver upp dig på listan och skriver upp 10poäng på dig!

   Radera
 9. Vad skojigt, jag anmäler mig gärna (är dock inte så säker på att jag kommer klara dessa frågor men I'll give it a shot!) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill vara med! :) Jag har försökt blanda frågorna så förhoppningsvis finns en del lätta också ;)

   Radera
  2. Vilken rolig idé. Jag är gärna med och tävlar. Har bloggat om julkalendern här: http://tinyurl.com/pmoqaub

   Radera
  3. Vad glad jag blir att du vill vara med! :) Jag skriver genast upp 10p till dig ;)

   Radera
 10. Låter jättekul!:)
  Är jättegärna med:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill vara med! Skriver upp dig! :)

   Radera
 11. Jag vill ju vara med, så får vi se om jag lyckas klura ut några svar, men får försöka i alla fall :) Här har jag skrivit om din julkalender :) http://bokraden.blogspot.se/2013/11/boken-ar-tankens-barn-julkalender-2013.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det inte ska vara alltför svårt även om vissa nog är riktigt kluriga ;) Vad kul att du vill vara med! Skriver upp 10p på dig redan nu!

   Radera
 12. Åhh, vilken kul idé! Nu är jag superdålig på alla tre kategorierna, men jag får väl kolla och se om det är någon fråga jag klarar av....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore jätteroligt om du ville vara med! Har försökt få in en del lättare frågor också :)

   Radera
 13. Jag är med. Det här verkar kul. Jag har tipsat om tävlingen på min blogg: http://jenny.jennytranslation.com/2013/11/29/julkalendertavling-hos-boken-ar-tankens-barn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir att du vill vara med! :) Jag skriver upp 10p till dig redan nu! :)

   Radera
 14. Jag vill gärna vara med, har tipsat om kalendern på min blogg och håller tummarna för att det inte är de enda poängen jag lyckas skramla ihop :)
  http://mshisingen.blogspot.com/2013/12/julkalender-i-bloggform.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill vara med! Skriver upp 10p på dig och kan nästan garantera att det lär finnas frågor du kan, har försökt blanda in en del lätta så det inte blir allt för svårt ;)

   Radera
 15. Jag är gärna med och tävlar. Tipsat om kalendern på min blogg: http://annasbokprat.blogspot.se/2013/12/adventskalender-hos-boken-ar-tankens.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Har skrivit upp 10p på dig :)

   Radera
 16. Hej! Jag trodde att jag hade anmält mig? Om inte... så gör jag det nu. Här är länk till tipsningen i min blogg:http://bergstenfamily.blogg.se/

  SvaraRadera