fredag 3 maj 2013

Orange böcker i bokhyllan!


Böcker i min bokhylla som har orange framsida är Livstid, Dansar med vargar, En plats i solen, En dag och Lycka!

Livstid - Det här är en av mina favoriter i Liza Marklunds serie om Annika Bengtzon. Jag gillar själva fallet som är centrum för boken. Det här är nog en julklappsbok tror jag, eller en present. Jag önskade mig alltid böckerna i den här serien ett tag så tror jag har de flesta nya.

Dansar med vargar - Den här boken köptes på Myrorna och jag älskade den! Älskar filmen och boken var ännu bättre!

En plats i solen - Det här har jag för mig är, till skillnad från Livstid, en av de sämre i serien enligt mig. Jag minns knappt vad den handlar om och det är väl ett tecken på att den inte gjorde något större intryck.

En dag - Åh, jag var så besviken på den här! Alla höjde den till skyarna och jag bara hatade Dexter, vilket gjorde det svårt att heja på honom och Emma vilket såklart är själva grejen med boken. Visst gillade jag vissa delar men Dexters personlighet och sättet som han behandlade Emma på gjorde att jag inte alls fastnade för boken.

Lycka! - Dalai Lamas klokheter är alltid nyttiga att läsa! Den här köpte jag på Myrorna och den var sannerligen värd sina få kronor.

6 kommentarer:

 1. Jag tyckte jätte mycket om En dag men kan förstå att det är svårt att gilla Dexter. Han är en speciell karaktär och betedde sig emellanåt ganska skamligt åt men jag tycker att denna komplexitet gör honom mer älskvärd. Men så är det alltid med böcker, vissa gillar dem och andra inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det var just det som störde mig mest tror jag, att han skulle vara charmig under allt det där elaka. Det kändes som att författaren försökte övertala mig om att jag gillade bad boys medan jag försökte förklara att jag inte gjorde det haha :P

   Men absolut, det är också det bästa med böcker - att diskutera dem med människor som ser helt andra saker än vad man själv gör :)

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det var en ganska bra blandning på den här färgen :)

   Radera
 3. Jag tycker att färgen orange är något av det fulaste som finns, och av den anledningen har jag ofta undrar varför författare/förlag verkar älska just den färgen. Några teorier?

  Jag har läst både Livstid och En plats i solen och det var ungefär då som mitt intresse för Annika Bengtzon tog slut. Övriga böcker har jag inte läst, men jag har så klart sett Dansa med vargar på film och jag blivit minst lika kär i Kevin Costner som alla andra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, gör de? Jag hade nog tvärtom ganska svårt att hitta just böcker med orange omslag? Så inga teorier här haha :)

   Haha det är tur att man kan tycka olika ;) Ja Kevin Costner är ju onekligen något speciellt ;)

   Radera