fredag 16 september 2011

Det fjärde offret, av Mari Jungstedt

Det fjärde offret är Mari Jungstedts nionde roman och vi möter återigen kommissarie Knutas som här har äktenskapsproblem. Spänningen mellan Knutas och kollegan Karin börjar också stiga, medan journalisten Johan får tampas med en tragedi inom familjen.

I handlingens mitt finns ett rån begått av tre personer som dessutom ledde till en liten flickas död. Strax efter rånet får polisen även ett mord på halsen - har dessa båda dåden någon koppling till varandra?
Jungstedt låter oss även färdas till den unga tjejen Thereses bakgrund i en stormig familj och en vardag kantad av fester, alkohol och droger.

Det fjärde offret är en bra bok och en bra deckare, men det är inte en av Jungstedts bästa. Själva fallet kändes aningen lättlöst på vissa punkter, vilket tog bort spänningen lite.
Historierna kring fallet var emellertid riktigt bra i denna bok, jag tänker då på Knutas, Karins och Johans privatliv som vi ju får följa i denna bokserie. Utvecklingen i Knutas och Karins relation bäddar för en spännande fortsättning i kommande böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar