lördag 16 mars 2013

Tankar kring Breaking dawn part 2!

Varning för spoilers!
Breaking dawn: Part 2

Nu har också jag sett Breaking dawn part 2 och jag blev återigen riktigt sugen på att återvända till Forks igen, måste göra en liten resa dit snart!
Men hursomhelst så var det en del jag tänkte på, bland annat (med stor varning för spoilers!):
 • Slutstriden. Jag blev så glad! Vilken bra ändring, så borde Meyer ha skrivit boken! Klockrent! Jag blev dock grymt besviken när det ändå visade sig att ingenting av det där faktiskt hände, MEN det var ändå tusen gånger bättre än bokens fruktansvärda antiklimax där de bara pratar och så går hem. Här blev det ju i alla fall någonting. Är så nöjd!
 • Klippen ur boken. Jättefint gjort och ett väldigt bra sätt att avsluta en filmserie som bygger på böcker. Jag gillade sista klippen jättemycket just därför.
 • Kirsten Stewart. Alltså jag kommer inte över det. Jag tycker inte alls att hon är bra och det var endast ett fåtal gånger som jag kände att det var Bella som stod där och faktiskt var villig att strida för sitt och sin familjs liv. Annars: totalt blankt. Hon hade lika gärna kunnat skala en apelsin.
 • Varför var bebisen fejk? Hur svårt hade det varit att trickfilma att en riktig bebis lade handen på Bellas kind till exempel? Det kändes bara jättekonstigt, förstår inte alls tanken.
 • Jag har, liksom i boken, ganska svårt för de stora reaktionerna på att Jakob präglats på Reneesme. Visst i grunden kanske jag förstår tanken, men inte till den grad att Bella ska morra som något annat lejon. Och visst Bella är nyfödd - men det märks väl knappast i någon annan scen?
 • Jag kan förstå att man inte gillar att det är så mycket klipp från de gamla filmerna men jag gillade det! Jag tyckte om när Bella visade Edward hur hon hade känt igenom deras resa. Och visst blev det väldigt mycket pluttigull men det är ju det det ska vara i den här typen av historia!
 • Jag gillade faktiskt slutet väldigt mycket och blev lite sådär allmänt lycklig av det. Ett riktigt bra avslut på denna serie och jag vill som sagt läsa om böckerna nu mer än någonsin!

10 kommentarer:

 1. Håller med dig helt när det gäller slutet, så mycket bättre!
  När det gäller Stewart så tycker jag att det är synd att man missade en stor del av den nyfödda grejen, hon kändes knappt annorlunda än tidigare.
  Och jag håller med dig om klippen från boken, himla snyggt filmat/gjort! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det! Jag gillade verkligen de förändringar som de gjorde :)
   Jag håller med angående Stewart, de hade verkligen kunnat lägga lite mer fokus på hennes nyföddasida, nu var hon som du säger som vanligt fast bara lite starkare.
   Och ja! Klippen från boken var väldigt fina, tror inte att jag hade gillat idéen om jag bara hört om den, men det blev så fint!

   Radera
 2. Alltså jag får gåshud när jag bara sitter och läser ditt inlägg. Jag verkligen älskar den sista filmen! förutom dessa små skavanker som Kristen Stewart och animerade Reneesmee men som du säger. Klippen med böckerna, de små tillbaka blickarna som Bella ger Edward, allt bli så finale på något sätt och bara så jäkla underbart! *stirrar drömskt ut i luften*

  SvaraRadera
  Svar
  1. På många sätt var nog den sista filmen den bästa har jag kommit fram till, det var som du säger så slutgiltigt och de knöt ihop säcken på ett jättebra sätt!

   Radera
 3. Det är så lustigt med de här filmerna för man (jag) kan inte låta bli att älska dem även om man samtidigt tycker saker är dåliga. Som Stewart till exempel. För hur viktig är inte hon i filmen egentligen men igen gillar henne haha. Gillade också jättemycket slutet. Äntligen lite stridsscener :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det är mycket som är dåligt men man liksom accepterar det på något sätt ;) Precis! Lite mer stridsscener hade det gärna fått vara genomgående kände jag efter den här! :)

   Radera
 4. Jag håller med dig! Jag såg också sista filmen för några dagar sedan bara efter att mitt twilight sug nästan försvunnit ett tag. Men oj vad jag faktiskt gillade allra sista filmen. Jag älskade slutstriden precis som du beskrev och att det var så där himla gulligull. Det kändes som ett värdigt farväl.
  (Jag håller dock inte med om Kristen då jag tycker hon är en väldigt bra skådespelerska men whatever jag vill inte bråka och alla får tycka vad de vill ^^)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den överträffade mina förväntningar också! :) Absolut, det var väldigt mycket farväl över filmen vilket jag tycker att de lyckades med på ett bra sätt.

   Och självfallet får man ha olika åsikter, tråkigt hade det varit annars ;)

   Radera
 5. Kan verkligen hålla med om det där om Kristen Stewart! Vad gör hon ens där!? Hon gör ett kass jobb med att föreställa Bella!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hon är inte riktigt min favorit heller, tycker inte alls att hon fångar Bella.

   Radera