måndag 4 april 2016

Missat ny bok av Caroline Engvall

Caroline Engvall släppte förra året en ny bok, Virtuell våldtäkt - Om unga och sexbilder på nätet. Engvall har även tidigare skrivit viktiga böcker om ungas utsatthet i dagens samhälle i böckerna 14 år till salu, Skamfläck och Skuggbarn som alla tre är mycket bra. I Virtuell våldtäkt - Om unga och sexbilder på nätet är fokus hur detta kan te sig på internet, vilket såklart är en viktig del i den diskussion som Engvall redan tidigare fört i sina andra böcker. Jag ser fram emot att läsa den framöver! Jag har faktiskt helt missat att boken släppts och upptäckte den nu då den nyligen släppts som pocket.

Beskrivning av boken på Bokus:

"Alexandra började skicka avklädda foton på sig själv av ren nyfikenhet. Hon fick mängder av komplimanger tillbaka, något som till slut ledde till allt mer avancerade bilder, med ångest som följd.

Josefin träffade fel pojkvän i tonåren. Idag lider hon svårt av tanken på att bilderna som ex-pojkvännen tog på henne kan dyka upp var som helst.

Sanna var mobbad i skolan och i sin innerliga önskan om att få vara en i gänget gick hon med på att skicka nakenbilder på nätet till de killar som ville ha.

Idag är sexuella bilder, filmer och meddelanden en stor del av ungas vardag. I detta skakande reportage får vi inblick i ungas negativa erfarenheter av ofrivilligt spridda sexuella bilder och filmer på nätet. För många har bilderna lett till olika former av självskadebeteenden och psykisk ohälsa. Boken berättar vilket stöd dessa unga är i behov av och om hur rättsväsendet brister i att stötta de utsatta."Jag har tidigare läst Engvalls 14 år till salu, Skamfläck och Skuggbarn men har tydligen bara recenserat Skamfläck och Skuggbarn insåg jag när jag sökte igenom mina gamla recensioner.

Ni hittar min recension av Skamfläck här.

"Engvall har skrivit en fantastiskt gripande bok som tar upp ett mycket viktigt ämne och får oss att uppmärksamma att det finns. Detta är en mycket bra uppföljare som blir ännu mer konkret än 14 år till salu och som verkligen förklarar problematiken. Ett stort extra plus för faktadelen i slutet av boken."

Och här har ni recensionen av Skuggbarn.

"Det här är en bok som borde läsas av alla. Det behövs en ökad medvetenhet om detta problem för att fler personer ska kunna reagera om det sker något i deras närhet. Allt för många tänker att det inte skulle kunna ske i deras närhet men det här är ett problem som finns överallt, i alla samhällsklasser och miljöer."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar