lördag 28 maj 2016

Bokhyllor säljs inte längre?

Nu i samband med flytten så försöker jag ju rensa lite bland alla mina böcker och försöker också få ordning på de jag vill spara. Just nu har vi två Billy-bokhyllor, samt lite andra ställen där böcker också förvaras. Jag skulle vilja byta ut de här Billy-bokhyllorna mot en lite större och riktigt snygg bokhylla. Jag har tröttnat lite på Billy-bokhyllorna även om de är praktiska. Därför har vi nu varit och kollat runt lite efter bokhyllor i diverse olika möbelbutiker och vi har kammat hem exakt noll och ingenting. Bokhyllor tycks inte säljas längre? Det finns liksom inte någonstans.

Billy-bokhylla, IKEA
Vi har hittat bokhyllor på två ställen - IKEA och Chilli. IKEA har vi strukit eftersom att vi inte vill ha fler Billy-bokhyllor, det är ju hela grejen med det här bytet. Och Chilli har visserligen fina bokhyllor, men de jag vill ha kostar uppåt 20 000kr och det är jag faktiskt inte villig att betala hur snygga de än är.

Men jag blir så förvånad. Köper inte folk bokhyllor längre? Vart ställer man sina böcker då? Visst, e-böcker har väl blivit populärt men det säljs ju fortfarande vanliga böcker! Eller? En tanke slog mig att det kanske inte är så vanligt att ha den mängden böcker som jag (och säkerligen de flesta andra bokbloggare) har. Många kanske bara har typ 20st böcker hemma och då är det ju förståeligt att man inte köper en stor bokhylla för dem. Vad har ni för bokhyllor och vart köpte ni dem?

Min lösning har i alla fall blivit vitrinskåp. Det är det som mest liknar bokhyllor som finns att köpa idag verkar det som. Har spanat in ett specifikt vitrinskåp som jag tror kan bli riktigt snyggt att använda som bokhylla. En stor fördel med att den har glasdörrar är ju också att man inte behöver damma böckerna längre!
10 kommentarer:

 1. Jag ska snart också köpa en ny bokhylla, min just nu är för små i hyllorna så inbundna böcker kan inte stå i den utan måste ligga ner. Det blir inte så snyggt. Vad tråkigt att det inte finns några bokhyllor, hoppas du hittar nått iaf. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på och väger lite för och nackdelar nu, får se vart det landar. Bokhyllor är svårt!

   Radera
 2. Håller helt fullständigt med dig!
  Den bokhyllan jag har nu köptes på Chilli för ett par tusen, men den räcker inte ens till alla böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är ju det också att det ska vara en bokhylla som är tillräckligt stor!

   Radera
 3. Jag har Billy bokhyllor och någon annan variant som jag fått och alltså inte har koll på var de kommer ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billy bokhyllor är ju bra men jag är trött på mina och vill ha något annat känner jag.

   Radera
 4. Jag upplevde också att bokhylleutbudet var jättedåligt! Och när jag hittade någon så var jag osäker om hyllorna var tillräckligt stabila. Till sist köpte jag: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00116595/
  Det är väldigt stadiga hyllor, inga dåliga spånskivor. Det går även att "para ihop" flera, övre och nedrekantrad kan tas bort på på sidorna. Mycket nöjd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag överväger starkt att köpa en sådan här, stort tack för tipset! Den är riktigt fin faktiskt! :)

   Radera
 5. Jag har Billy-hyllor också. Jag tycker inte heller att de är supersnygga, men de är åtminstone diskreta (jag har de vita) och så är det ju himla praktiskt att man bara kan köpa fler när det behövs utan att oroa sig för om de matchar dem man redan har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en fördel med alla IKEAS möbler ;) Just den färgen jag har på mina Billy bokhyllor har dock tyvärr utgått så jag kan inte matcha fler.

   Radera