fredag 8 augusti 2014

Min intensiva läsvecka!

Ja, jag antar att det var en privat liten read-a-lot-utmaning? Vad man nu än kallar det så hade jag en intensiv läsvecka förra veckan. Och jag är ganska nöjd. Jag hann med en del både vad gäller antalet sidor och antalet böcker.

Jag läste totalt sex böcker där jag hade påbörjat två av dem redan. Två var dock lite mer lättlästa och gick snabbt att läsa - två böcker i Kulla-Gulla serien. Men åh vad mysigt det var att läsa om Gulla igen! Jag har haft ett ganska långt uppehåll i min genomläsning av Kulla-Gulla serien och är väldigt nöjd med att ha fortsatt med det nu. Jag är också nöjd över att ha påbörjat genomläsningen av Anne på Grönkulla och har nu läst första boken i serien. Det är verkligen värt det att läsa serien på originalspråket! Det finns en del uttryck som är typiska för vissa karaktärer som inte har hängt med i den svenska översättningen märker jag nu.

Men sex böcker på en vecka kände jag hur som helst var ett bra resultat, det är ju nästan en bok per dag trots allt.Böckerna som lästes var:
Rovfåglarnas tid, av Elisabet Nemert
Krigarens utvalda, av Terri Brisbin
Anne of Green Gables, av L.M. Montgomery
Kulla-Gulla löser en gåta, av Martha Sandwall-Bergström
Kulla-Gulla i skolan, av Martha Sandwall-Bergström
Den man älskar, av Mari Jungstedt

Totalt blev det 1 256 sidor lästa, vilket ju blir 179 sidor per dag om man snittar ut det.

Jag är överlag ganska nöjd över att få fokusera på läsningen ett par dagar och ska nog ha lite mer intensiva läsveckor då och då. Jag har inte hoppat på något läsmaraton tidigare men kanske borde passa på nu framöver?

7 kommentarer:

 1. Ligger också på sex lästa böcker i augusti,och visst känns det bra :) Får ju passa på innan semestern är slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är härligt när man har tiden att läsa! :) Jag hoppas att det fortsätter så även i höst trots att man inte har semester :)

   Radera
 2. Åhh, Kulla-Gulla och Anne på Grönkulla, de böckerna skulle jag gärna läsa om oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är fantastiska! De tål verkligen att läsas om, många gånger :)

   Radera
 3. Jag skulle gärna läsa Kulla-Gulla och Anne på Grönkulla igen, vilken nostalgikick!

  SvaraRadera
 4. Åh jösses. Det var länge sedan man läste Kulla Gulla!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på med en genomläsning av Kulla-Gulla serien just nu och det är helt underbart att läsa böckerna igen. Jag tar det lite långsamt så att de inte tar slut för snabbt ;)

   Radera