torsdag 21 augusti 2014

Trailers på rad!

Ja, ni har väl alla såklart redan sett att det kommit en himlars massa trailers på senaste tiden? Jag tänker främst på teaser trailern för Mockingjay, den första glimten av Fifty shades of Grey och så såklart trailern för Cirkeln!

Mockingjay Part 1


De trycker ganska mycket på att Katniss är en symbol för revolten och hur hennes härmskrika blivit ett tecken för kampen för frihet. Jag gillar att detta är centralt redan i dessa tidiga glimtar av filmen för det är ju en väldigt central del i boken. Katniss inställning till att bli en symbol och hur hon hanterar det genom sista delen är en av de mest intressanta delarna så det bådar gott att man redan nu uppmärksammar detta i trailern.
Vad tyckte ni om trailern?

Fifty shades of Grey


Jag gillade visserligen inte boken sådär jättemycket precis men det kan ju ändå vara roligt att se hur de filmatiserat den. Jag kommer nog inte se Fifty shades of Grey på bio men kommer förmodligen att se den senare när den släpps på dvd. Trailern tycker jag hursomhelst om! Jag tycker att de har fångat känslan i boken och jag gillar att det först är lite trevande och sedan går över till bilder att Christians rum. Det blir på så vis en ganska skarp eskalering från Anas och Christians första trevande möte till en försmak av deras sexuella relation. Det sker ganska snabbt i trailern och det gör det ju även i boken, så jag gillar att de så att säga slänger det i knät på oss i slutet.
Jag är dock inte helt nöjd med killen som ska spela Christian, jag tycker att han ser lite för ung ut. Jag föreställde mig Christian mer manlig, medan jag tycker att den här killen känns som någon som skulle kunna spela in en high school-film i sitt nästa projekt.

Cirkeln

Cirkeln ska ha premiär 18 februari 2015 och det känns ganska långt bort när man ser den här teaser trailern. Känslan är helt rätt och man visar precis lagom mycket av handlingen för en sådan här första titt - det vill säga, inte så mycket alls. Jag tycker fortfarande att det är flera av skådespelarna som känns lite fel utseendemässigt men man vänjer sig väl antar jag. Men nu när jag ser trailern blir jag återigen ganska orolig för hur det kommer bli. Med tanke på vad som händer i böckerna krävs det en del snygga effekter och frågan är ju om man har budget för det? Jag hoppas verkligen det för det vore så tråkigt om filmen tappar massa på dåliga effekter.
Vad tycker ni om den här första glimten av Cirkeln?

2 kommentarer:

  1. Jag ser verkligen fram emot "Cirkeln". Jag älskade den som bok, och hoppas filmen är lika bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tror att filmen också kan bli riktigt bra om effekterna funkar :)

      Radera