tisdag 24 september 2013

Tre korta recensioner

101 tips för framgångsrika studier, av Anna Tebelius Bodin
Det här är en väldigt härlig och inspirerande kort liten bok med konkreta tips för hur man lyckas inom studier. Jag upplevde emellertid att en stor majoritet av tipsen lika gärna kan appliceras på vilket mål som helst. Det handlar mycket om mål och det behöver inte vara just bra studieresultat utan kan lika gärna vara att skriva en bok, starta ett eget företag eller spara ihop pengar till ett hus. Den här boken ger dig inspiration till att uppnå dina mål, vilka de än må vara, och ger en massa energi och vilja att starta så fort som möjligt!



Heja, Heja! av Martina Haag
I Heja, Heja! får vi följa Martina Haags träning från soffpotatis till marathonlöpare. Hon skriver som vanligt med mycket humor och med stor självdistans. Det var dock något som gjorde att jag rätt snabbt tröttnade på boken. Till en början var den rolig och det var kul att följa Martinas utveckling i löpandet. Men i den andra halvan av boken blev det lite långtråkigt. Kanske var det att den tuggade på för mycket utan några större förändringar? Ja ja, en halvbra bok som säkert är rätt kul att läsa om man ska börja springa.



Hälsosam livsstil: och det goda i livet, av Mai-Lis Hellenius
En bok om ett hälsosamt liv med motion och god mat. Lite slätstruken i sin genre men helt okej. Jag gillade de många vackra bilderna men intresset dalade lite då det känns som att det redan finns tusen sådana här böcker och just denna tyckte inte jag hade något speciellt utmärkande.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar