lördag 10 mars 2012

Böcker på E i bokhyllan!


Ett par av de böcker som börjar på E i min bokhylla är En dag av David Nicholls, En roll för Harriet av Evelyn Fiore, En nannys dagbok av Emma McLaughlin och Nicola Kraus, En väv av drömmar av Virginia Andrews och Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson.

En dag - Jag har inte läst den här boken än, trots att alla andra tycks ha gjort det. Jag ska dock ta tag i det så fort jag får tid för jag har bara hört goda ord om den!

En roll för Harriet - Alla dessa B. Wahlströms ungdomsböcker och flickböcker. De har sannerligen en plats i mitt hjärta och är en stor anledning till mitt läsintresse. Just denna minns jag inte, det var nog antingen länge sedan jag läste den eller så har jag fått den från mamma nyligen när hon rensat och därför inte läst den. Den ska i vilket fall läsas snart känner jag, det var länge sedan jag läste en Wahlströms bok!

En nannys dagbok - Såg filmen och ville läsa boken. Tycker nog dock att detta är en av de få gångerna som filmen är snäppet bättre. Men boken är också rolig med en eftertänksam sida som ger ett intressant perspektiv på västvärldens sätt att leva.

En väv av drömmar - En av alla dessa Virginia Andrews böcker som jag fullkomligt älskade när jag var yngre. Jag gillar dem fortfarande men kanske inte riktigt på samma sätt. Det här är väl en av de böcker som är bland de bättre, men min stora favorit var och kommer nog alltid att vara, serien Vindsträdgården där vi möter syskonen Cathy, Chris, Cory och Carrie.

Enligt Maria Magdalena - Råkade se denna bok av en slump när jag var på Myrorna någon gång och jag ångrar verkligen inte att jag köpte den. Otroligt intressant tolkning av hur Maria Magdalenas roll i Jesus liv kan ha sett ut!

2 kommentarer:

  1. Filmen En dag har jag sett, men inte läst boken. Jag måste erkänna att jag inte blev jättesugen på boken efter att ha sett filmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, det låter ju inte så lovande ;) Jag har inte sett filmen så har inte riktigt någon uppfattning av boken, får se vad jag tycker sen ;)

      Radera