tisdag 5 juni 2012

Eva&Adam - Prins eller vanlig groda, av Måns Gahrton och Johan Unenge


I den nionde boken om Eva och Adam har Eva börjat fundera på om hon verkligen vill vara ihop med Adam längre. Hon tycker att det känns som att Adam är i vägen och när Annika gör slut med Tomas blir Eva fundersam - vill inte hon också egentligen vara fri och singel?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det här är en av de mest händelserika böckerna i serien. Eva och Annika både paddlar kanot, åker på båtutflykt och tältar, medan Adam och Alexander ska starta ett band och börjar spela elgitarr. Dessutom är det maskerad för klassen där Eva vill vara prinsessa och Adam klär ut sig till groda. Frågan är om Eva fortfarande ser en prins där bakom grodmasken?
Trots att det händer så mycket så är det på något sätt lite tristess över boken. Inte så att den är tråkig men det känns verkligen att huvudpersonerna är lättretliga och småirriterade över det mesta. Och det märks framför allt att Eva stör sig mer och mer på Adam. Boken liksom laddar upp för ett åskväder som för eller senare måste storma ut.

Det är roligt att vi får se mer av Eva och Annika som på något sätt hamnat lite i skymundan ett tag, då deras relation fått maka på sig till förmån för andra relationer och problem. Men nu är det just så fnissigt igen som det ska vara när två tjejer i deras ålder umgås.

Vi får också veta mer om Alexander som visar sig ha en okänd bror och vi får även se en Jonte som blivit kär i Mia. Evas storebror Tobbe börjar också utvecklas allt mer till en ganska schysst person som Eva inte bara hatar hela tiden.

Den nionde boken om Eva och Adam är en av de bättre böckerna där författarna verkligen fångat känslan hos karaktärerna, vilket förmedlas på ett snyggt sätt. Det märks att historien har hållit på ett tag nu då karaktärerna fördjupas allt mer och blir mer nyanserade. Kort sagt en riktigt bra bok i serien trots den annalkande stormen...

Nästa bok i serien är Eva&Adam - Solen skiner, sura miner

Har tidigare recenserat:
Eva&Adam - En historia om plugget, kompisar och kärlek
Eva&Adam - Att vara eller inte vara ihop
Eva&Adam - Bästa ovänner
Eva&Adam - Fusk och farligheter
Eva&Adam - Jul jul pinsamma jul
Eva&Adam - Sista pyjamaspartyt
Eva&Adam - En midsommarnattsmardröm
Eva&Adam - Inte som en dans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar