torsdag 7 juni 2012

Tigerkvinnan, av Katerina Janouch

Varning för spoilers!

Cecilia Lund väntar sitt femte barn och vardagen flyter på, tills en dag då någon skickar boken Det femte barnet av Doris Lessing till Cecilia. De mörka förändringarna som sker i boken påverkar Cecilia och får henne att känna sig olustig till mods. Försöker någon säga henne något?

----------------------------------------------------------

Den fjärde boken om barnmorskan Cecilia Lund är lika bra som de andra. Jag gillar att serien inte tappar i kvaliteten utan bara fortsätter hålla samma höga nivå. Det här är lätt litteratur som jag älskar att koppla av med.

Handlingsmässigt så är detta en av de starkare böckerna. Den har en tydlig gåta som händelserna cirkulerar kring boken igenom. Ibland kan jag tycka att denna serie blir lite spretig men här är det väldigt samlat.

Vi får också stifta mer bekantskap med Cecilias mammas missbruk, vilket jag dock tyckte avslutades lite väl snabbt. Vi får ta del av missbruket trippande, även i tidigare böcker, men sedan när det väl kommer fram för familjen så hände det saker pang bom! och så var det genast lite bättre. Detta kanske emellertid inte är ett avslutat kapitel, utan återkommer senare...

Men kort sagt så är detta en bra bok i en väldigt bra serie! Perfekt för de där kvällarna när man bara vill ta det lugnt och läsa lättsmält underhållning.

2 kommentarer:

  1. Den här serien är en klar favorit hos mig! Jag tyckte också att det här är den bästa delen i serien. Mer personligt, sammanhållet och därmed också starkare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis, det är en mer sammanhållen historia här, allting flyter in på ett bra sätt.

      Radera