torsdag 28 juni 2012

Eva&Adam - Rätt tjej och fel kille, av Måns Gahrton och Johan Unenge

Eva och Adam är fortfarande inte ihop. De är kompisar. Men ibland känns det inte riktigt som att de är det heller. De pratar sällan med varandra längre och tystnaden mellan dem när de väl gör det blir jobbig att hantera.
Samtidigt känner Eva att hon har alldeles för mycket tid över när hon inte längre är ihop med Adam eller spelar teater längre. Adam har däremot fullt upp med kompisar, fotboll, gitarren och med bandet som han och Alexander startat.

-------------------------------------------------------------------------

Den elfte boken om Eva och Adam känns lite deppig. Adam är mest stressad och känner att han inte har tid att göra något ordentligt medan Eva vill ha mer att göra och tycks ha det ganska långtråkigt boken igenom. Det händer emellertid ganska mycket ändå. Det är fotbollsturnering, läger och Annikas mammas fyrtioårsfest där Eva, Adam, Alexander och Annika serverar.

En ny karaktär för boken är Petra. Hon är dotter till Annikas mammas nya kille Charlie och kommer till Annikas stora missnöje in i handlingen. Hon ploppar upp först i slutet av boken, men det blir genast tydligt att det här är en karaktär som vi kommer att få se mer av.

Det finns en hel del kärlek i luften trots att Eva och Adam inte längre är ihop. Adam drömmer i början av boken om Renate från Tyskland som han mötte i den förra boken på semestern i Grekland. Alexander tillägnas ett eget kapitel och funderar lite kring Annika och om han borde satsa på henne igen. Annika själv har träffat den äldre killen David som dricker kaffe och faller hals över huvud för honom och börjar genast dricka kaffe själv. Med mycket socker.
Mot slutet börjar det också spira upp något mellan Adam och Petra. Och där tar den annalkande katastrofen vid, vilket kommer att följas upp i den allra sista boken som kommer härnäst.

Detta är en av de bättre böckerna trots att den känns lite deppig. Karaktärerna känns allt mer mogna under seriens gång och här känns det som att tankegångarna utvecklats en del från de allra första böckerna.
Rent logiskt bör de nu gå i högstadiet men efter vad jag minns anges aldrig deras ålder med någon exakt siffra. Serien börjar när de går i mellanstadiet och då Eva och Adam varit ihop i tre år bör de nu gå på högstadiet, så utvecklingen i tankesätten känns logiska.

Kort sagt, den elfte boken är en av de bättre böckerna i serien och det känns lite ledsamt att det bara finns en bok kvar nu, bortsett från den allra sista som utspelar sig innan allting annat.

Nästa bok i serien är Eva&Adam - Lyckliga idioter

Har tidigare recenserat:
Eva&Adam - En historia om plugget, kompisar och kärlek
Eva&Adam - Att vara eller inte vara ihop
Eva&Adam - Bästa ovänner
Eva&Adam - Fusk och farligheter
Eva&Adam - Jul jul pinsamma jul
Eva&Adam - Sista pyjamaspartyt
Eva&Adam - En midsommarnattsmardröm
Eva&Adam - Inte som en dans
Eva&Adam - Prins eller vanlig groda
Eva&Adam - Solen skiner, sura miner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar