måndag 16 november 2015

Vad läser ni i jul?


Nu är det ju faktiskt hög tid att börja titta på litteraturen för julen. Ni vet, de där böckerna som ger en julstämning och myskänslor. Tyvärr består större delen av den här typen av litteratur av lite väl mycket romantisk-plutti-gull-litteratur, men jag sväljer det ändå vid den här tiden. Det viktigaste är att jag får julstämning!

Sedan finns ju alltid klassikerna som jag alltid återkommer till, Astrid Lindgrens ljuvliga beskrivningar av juletiden och såklart böckernas bok i sammanhanget - En julsaga av Charles Dickens. Den finns bland annat på Storytel i en underbar inläsning av Arne Weise - det blir inte mycket mer jul för mig!

Men, de här andra böckerna då som är lite mer lättlästa och som glider ner ganska snabbt? Jo, här är listan på de jag har spanat in lite extra i år - många via Storytel.

Stjärnor över Dublin av Sherryl Woods
En magisk jul av Brenda Novak, Kathleen O´Brien & Karina Bliss
Ett mirakel till jul av Kate Hardy
Bröllop till jul av Carole Mortimer, Gayle Wilson & Amanda McCabe
Den bästa av jular av Christine Merrill
Att falla med snön av Sarah Morgan
Jul i Cedar Cove, av Debbie MaComber
Hemma över jul av Darlene Gardner
Besök till jul av Gail Ranstrom, Margaret Moore & Terri Brisbin
En extra god jul av Sheila Roberts


(Gud vilka sliskiga omslag känner jag när jag ser den här samlingen!)

 Läser ni typiska julböcker kring jul? Vilka då i sådana fall?6 kommentarer:

 1. Jag brukar inte välja speciella julböcker, men i år har jag i alla fall en novellsamling som jag tänkt läsa. Kanske inte direkt julstämning i den för jag tror det är inom spänningsgenren :) Jag har vissa funderingar på att lyssna på Jonas Karlssons God jul också, läste den förra året men jag kan tänka mig att lyssna lite på honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det kan nog bjuda på lite julstämning det också :) Ja den kanske man skulle läsa! Tack för tipset, ska lägga det på minnet :)

   Radera
 2. Jag tänkte faktiskt börja läsa böcker med jultema i år för att komma i stämning. How the Grinch Stole Christmas, som min bokcirkel har valt, och novellsamlingen My True Love Gave to Me är på väg hem till mig. Eventuellt läser jag om Dash och Lilys utmaningsbok också och när jag läser ditt inlägg känner jag att jag kanske skulle försöka klämma in En julsaga på ett hörn. Det var väldigt länge sedan jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag tänkte ju också på Dash och Lilys utmaningsbok, den kanske det blir också. Härligt med lite julläsning :)

   Radera
 3. Jag hade inte tänkt läsa någonting speciellt i jul men nu blev jag lite sugen i alla fall :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon bok kanske det kan bli då ;) Om inte annat kanske det räcker med en novell ;)

   Radera