tisdag 16 december 2014

Äntligen är Katitzi tillbaka!

Bildkälla
Äntligen, äntligen, äntligen släpps Katitzi-böckerna av Katarina Taikon igen! Natur&Kultur kommer att ge ut böckerna - hela serien vad jag förstår - med början i januari nästa år. Jag har fattat det som att det blir nya illustrationer så det ska bli spännande! Jag gillar de gamla illustrationerna men det ska bli intressant att se hur Katitzi tolkas till bild nu. Här bredvid ser vi ett litet smakprov på omslaget till första boksläppet som verkar vara bok ett och två i en gemensam utgåva.

Jag ska självklart köpa samtliga böcker! Tidigare har det varit svårt att få tag i böckerna då de varit slutsålda och endast funnits att köpa begagnat (vilket även det har varit svårt). Jag läste om hela serien för ett tag sedan och har recenserat samtliga böcker - i början dock väldigt kort och innehållsfattigt, funderar på att recensera dem igen när jag köper böckerna nu.

Ni hittar mina recensioner på hela serien här:
Katitzi
Katitzi och Swing
Katitzi i ormgropen
Katitzi rymmer
Katitzi, Rosa och Paul
Katitzi i Stockholm
Katitzi och Lump-Nicke
Katitzi i skolan
Katitzi Z-1234
Katitzi barnbruden
Katitzi på flykt
Katitzi i Gamla Stan
Katitzi - Uppbrott

Och här är mina avslutande funderingar kring bokserien efter min genomläsning:
Katarina Taikons självbiografiska serie om Katitzi

Även Beroende av böcker håller på med en genomläsning av Katitzi-böckerna och har hittills recenserat dessa:
Katitzi
Katitzi och Swing
Katitzi i ormgropen


4 kommentarer:

 1. Åhh, jag ÄLSKADE Katitzi-böckerna när jag var liten, kanske ska ta och köpa på mig serien nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en serie som verkligen är värd en omläsning! :)

   Radera
 2. Åh, vad sugen jag blir på att läsa om dem! Mamma och jag satt och pratade om böckerna imorse. Vi båda älskade dem som barn, men kunde inte komma ihåg så mycket från dem i vuxen ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upplevde att det var mycket som var annorlunda från hur jag mindes det, serien är mörkare än vad jag mindes från barndomen men det var också just det som jag tyckte gjorde omläsningen av serien så värd - jag såg helt andra sidor av böckerna nu än vad jag gjorde när jag var liten.

   Radera