torsdag 13 december 2012

Lucka nr 13 - Ett ljus i mörkret


Det är ju trots allt Lucia och således gömmer sig Ett ljus i mörkret bakom lucka 13. Jag läste boken nyligen och tyckte att den var riktigt, riktigt bra. Den berättar den starka historien om helgonet Lucia och hennes liv. En riktigt fin bok som tar upp julens sanna budskap...

Såhär beskriver bokus bokens handling:
"Lucia är ett älskat och efterlängtat barn. Redan innan Lucia föds vet hennes mor att det är något mycket speciellt med barnet hon väntar. Och Lucia växer upp med en inre godhet som påverkar alla hon möter. Hon är omgiven av kärlek, men i romartidens Syracusa lever många i misär, och när Lucia ser lidandet och brutaliteten som drabbar de fattiga bestämmer hon sig för att lindra deras plågor.

Berättelserna om Lucias godhet och skönhet sprider sig i staden. Men kristna är förföljda och rykten om hennes goda gärningar leder till livsfara. Allting ställs på sin spets när Lucias farmor beslutar att gifta bort Lucia med den förmögne och förnäme Marcus - trots Lucias protester. Lucia har sett för mycket våld och övergrepp för att vilja gifta sig och är fast besluten att viga sitt liv åt att göra kvinnors liv drägligare. Men Marcus är inte van vid att bli motsagd. Han vill till varje pris ha Lucia och planerar att avslöja hennes kristna tro för den romerske ståthållaren, trots att han vet att det innebär en dödsdom. Men om inte han kan få henne - ska ingen få henne.
Ett ljus i mörkret handlar om de val vi gör, om godhet och ondska och om kärlek och hat. Det är kärleken som leder oss genom livet; det är kärleken som är värd att kämpa och dö för. Utan kärlek är vi ingenting."

Instruktioner för att anmäla sig till tävlingen om julkalenderns böcker finns att hitta här!

Förra året julcitat för lucka nr 13 hittas här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar