tisdag 15 maj 2012

Författare i fokus - Moa Martinson

Jag har bestämt mig för att utmana mig själv genom att göra nedslag hos olika författare, läsa biografier om dem ifall sådana finns och läsa 5st böcker som de skrivit. Detta tänkte jag kan ge en lite djupare inblick i olika författarskap, än vad man får om man bara läser en bok av en viss författare.

Den som känner sig frestad får hemskt gärna hänga på utmaningen att läsa om den författare som för tillfället är aktuell - det skulle ju vara jättekul att se vad andra tycker om samma böcker, eller andra böcker om författaren i fråga. Så om det låter intressant, lämna gärna en kommentar nedan!

Jag tänkte börja med Moa Martinson! Jag har faktiskt inte läst en enda bok av henne och väljer därför hej vilt bland hennes verk. Jag har bestämt mig för att framöver läsa dessa fem böcker av henne:


1. Kvinnor och äppelträd
2. Livets fest
3. Mor gifter sig
4. Kyrkbröllop
5. Kungens rosor

Jag ska också läsa biografin Moa Martinson - Ordet och kärleken av Kerstin Engman parallellt med ovanstående fem böcker.


Recensioner av böckerna kommer att ske löpande men om tre månader kommer det en ny författare - då blir det gott om tid och inte stressigt! I slutet blir det nog också en liten sammanfattande kommentar om den aktuella författaren. Så den 15:e augusti blir det en ny författare i fokus och fram tills dess är det Moa Martinson som är i blickfånget!

6 kommentarer:

 1. Vad spännande! Kan nog bli intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det i alla fall, vi får se ;)

   Radera
 2. "Mor gifter sig" är en himla bra bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bådar gott då ;) Jag har inte läst något av Martinsson än så länge så det ska bli intressant :)

   Radera
 3. Åh vad roligt! :-) Hänger på lite så där vid sidan av och i mån av tid. Plöjde igenom alla Moa Martinsson i sena tonåren men har länge tänkt att jag ska läsa om och nu är ett utmärkt tillfälle. Börjar även jag med Kvinnor och äppelträd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad trevligt! Kul med lite sällskap i läsningen :)

   Radera