onsdag 26 oktober 2011

Bitterfittan av Maria Sveland


Bitterfittan handlar om trettioåriga Sara som är bitter på världens alla orättvisor och all ojämlikhet. Hon flyr vardagen och reser själv till Teneriffa för att fundera, slappna av och sova. Vi får följa hennes liv i korta tillbakablickanden och hur hon nu känner att hon inte uppfyllt sina drömmar. Lever hon verkligen det liv hon vill leva?

Jag tyckte mycket om Bitterfittan som dock har en tendens att ibland bli lite väl bitter och då föra fram lite ologiska argument, eller argument som känns gripna ur luften. Men detta är ju också lite utav bokens charm - att den är så bitter. Överlag innehåller den dock väldigt mycket bra kritik mot samhället och hur man hanterar jämställdhetsfrågor.

Karaktären Sara känns mycket trovärdig och verklig. De tillbakablickarna vi får av hennes liv gör hennes person ännu mer levande och med dessa minnen får också läsaren en större förståelse för Sara och hennes val i livet.

Bitterfittan är en bok som säger tvärtemot vad man vill höra, den går sin egen väg och visar att allting inte behöver vara så som det förväntas vara. Både intressant, rolig och sorglig. En bok om livets orättvisor, förväntningar och lyckoämnen.

4 kommentarer:

 1. Du har fått en award av mig. =) Se här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2011/10/26/det-som-gor-bloggandet-guld-vart/

  SvaraRadera
 2. Åh gud vad glad jag blir! :) Tack så hemskt mycket! :)

  SvaraRadera
 3. Det är du värd! =)

  Det vore jättesnällt om du kunde hojta till till Bokfärden (bokfarden.blogspot.com) att hon också har fått en award. Jag kan nämligen inte kommentera på hennes blogg (det finns inget kommentarsalternativ som anonym eller namn/webbadress) och hon har heller inga andra kontaktuppgifter på sidan. =( Jag har nämligen sett att du har kommenterat där ibland! =)

  SvaraRadera
 4. Förlåt min seghet, nu har jag lämnat en kommentar hos henne! :)

  SvaraRadera