onsdag 27 januari 2016

Årets första bokinköp

Årets första bokinköp blev en debutroman från förra året, Sara Larssons Den första lögnen. Fastnade för beskrivningen av boken och har nu börjat läsa lite grann och är helt fast. Försöker att dra ut lite på det och inte fullkomligt sluka boken inom loppet av några timmar. Dagen kommer därför att spenderas även med annat men mycket tid kommer nog ägnas åt Den första lögnen.


Någon som läst den? Vad tyckte ni?

Beskrivningen av boken på adlibris:

"Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria."2 kommentarer: