måndag 28 september 2015

Ytterligare en rolig överraskning från Modernista!

Häromveckan fick jag ytterligare en väldigt trevlig överraskning i brevlådan från Modernista! De har skickat mig Villette av Charlotte Brontë. Jag började läsa den samma dag men sedan blev det tyvärr ett uppehåll när jag blev sjuk så jag ligger lite efter i läsningen men nu tar det ju fart igen när jag blivit frisk! Det jag har läst hittills är väldigt bra och man förstår varför Villette blivit en klassiker.

Det här var också en av böckerna jag blev intresserad av när Modernista skickade ut sin höstkatalog så det var otroligt uppskattat att få den hemskickad! Jag älskar för övrigt omslaget! Så fint!


 Såhär beskrivs boken på Adlibris:

"Efter en familjekatastrof måste föräldralösa Lucy Snowe ta sig fram bäst hon kan, i ett 1800-talets London, utan annat skyddsnät än den sista lönen från ett arbete som sällskapsdam åt en äldre kvinna som nu avlidit.

Slumpen tar Lucy ombord på en båt till kontinenten och till Villette, där hon lyckas få anställning som lärarinna i engelska på en flickskola. Ständigt övervakas hon av skolans intriganta förestånderska. Som protestant betraktas hon med misstänksamhet i den strängt katolska kultur som präglar platsen. Ändå är det här Lucy söker ett hem åt ett känsligt men tåligt hjärta fostrat av besvikelser, den ena hårdare än den andra. Med åren ska miss Snowe komma att se allt klarare på människolivet; på lidandet och lyckan; på rådande världssyner som religion och inte minst kön.

Villette [1853] var en för sin tid utmanande roman, med dess skarpa ifrågasättande av tidens kvinnoroll. Först efter modernismens genombrott fick romanen den klassikerstatus den förtjänar ett mästerverk av Charlotte Brontë som legat i skuggan av den världsomspännande succén Jane Eyre.
Denna pärla bland engelska klassiker presenteras här av Anna-Karin Malmström Ehrling & Per Ove Ehrling i den första svenska översättningen av romanen sedan 1854."Stort tack till Modernista för recensionsexet! 

2 kommentarer:

  1. Jag har också fått den. Älskar framsidan och är verkligen sugen på att börja läsa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den vacker? Finns ju flera omslag i samma "serie" - man skulle vilja samla ihop dem!

      Radera