tisdag 19 februari 2013

Gula böcker i bokhyllan!

 
Böcker i min bokhylla som är gula är bland annat Bridget Jones dagbok, Sprängaren, Grabben i graven bredvid, Hur man botar en fanatiker, Samvetets röst och Den vita massajen.
 
Bridget Jones dagbok - Bridget Jones är ju alltid Bridget Jones och den här boken är en sådan som man kan läsa lite då och då. Tror att jag köpte den på Myrorna någon gång för en femma.

Sprängaren - Jag tror inte att jag hade läst Sprängaren förrän nu nyligen. Det kan vara så att jag har gjort det men glömt bort det, eller så är det bara så att jag känner igen hela handlingen från filmatiseringen med Helena Bergström. Den var i alla fall en av de absolut bästa i serien om Annika Bengtzon!

Grabben i graven bredvid - Åh, jag gillar verkligen den här boken! Mazetti fångar verkligen karaktärerna och utvecklar dem på ett trovärdigt sätt. Jag vill minnas att jag även gillade fortsättningen, Familjegraven men nu är det länge sedan jag läste både den och den här.

Hur man botar en fanatiker - Den här boken fick jag i gymnasiet en gång i någon samhällskurs. Jag har inte läst den sedan dess men har för mig att jag tyckte om den så det blir nog en omläsning snart. Den är så kort så det lär inte ta någon längre stund.

Samvetets röst - Av författaren till Bridget Jones dagbok. Jag har inte läst den trots att den stått i bokhyllan hur länge somhelst. Får ta tag i det där för det verkar vara en helt okej bok!

Den vita massajen - När jag första gången läste Den vita massajen fastnade jag totalt! Fick låna den av en väns mamma och lämnade tillbaka den någon dag senare för jag kunde verkligen inte sluta läsa! Så spännande att ta del av detta liv som känns så fjärran det västerländska. Uppföljarna var inte fullt lika bra men ettan står sig fortfarande!

1 kommentar: