onsdag 26 september 2012

Femtio nyanser av...?

Smörja? Underhållning? Ointresse? Läsvärda sidor?

Ja, åsikterna verkar vara många kring E L James Femtio nyanser av honom. Till en början läste jag mest väldigt positiva utlåtanden om denna fantastiska bok, men sedan blev det mer kritik kring denna ofantligt tråkiga och ointressanta bok.

Jag brukar inte alltid hoppa på hypade saker, men just i detta fall känner jag att jag vill bilda mig en egen uppfattning om denna omtalade bok. Har ställt mig i reservationslistan på biblioteket. Och som det ser ut nu så kanske jag får möjlighet att läsa boken till jul. Eller jag kanske till och med får vänta till 2013...

10 kommentarer:

 1. Jag håller på att läsa den nu och jag tycker nog att den fyller sitt syfte som underhållning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju positivt i alla fall ;)

   Radera
 2. Det där med att den först hyllas för att sedan häcklas när den når framgång hos större massan låter ju bara typiskt. Såg ngn intervju med författaren på Skavlan. Blev inte precis mer intresserad.
  Är kanske lite nyfiken på boken, men inte tillräckligt för att läsa den och nöjer mig nog att ta reda på vad andra tycker:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju ganska vanligt att beröm och kritik går hand i hand vid hypade böcker. Oftast resonerar jag som du, men här känner jag att jag ändå är tillräckligt intresserad för att kolla upp den ;)

   Radera
 3. Jag tror jag hade för höga förhoppningar om den här boken (fast fråga mig inte hur i hela friden jag kunde få det), ville så gärna ha en bra skriven erotisk roman men jag kom inte alls överens med språket. Eller huvudpersonens självkänsla. Men jag tycker absolut du ska läsa och bilda dig en egen uppfattning! Det ska man oftast göra. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det kanske är det som kommer att rädda min läsupplevelse, för jag förväntar mig att den är rätt dålig nu ;)

   Radera
 4. Alltså jag sågade ju den rejält för att den är så dåligt skriven. Men den har sina höjdpunkter också. Så hoppas att du kan förbise det dåliga och kan läsa med nöje istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar återkommande - att språket är för dåligt. Ska bli spännande att se vad jag tycker sen, mina förväntningar är inte direkt skyhöga och det kanske är bra ;)

   Radera
 5. Jag tycker att den är så hypad att det nästan är ett måste att läsa den. Bara för att se grejen liksom. Jag kan inte säga att det är en favoritbok, men inte heller det sämsta jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite så jag kände också. Får se vad jag tycker sedan, ska bli spännande att se vad alla pratar om i alla fall ;)

   Radera