fredag 29 juni 2012

Tidningen Skriva

Jag har nu läst ut tidningen Skriva som Booked skickade till mig. Och jag älskade den! Den är fylld av massa härliga tips och infallsvinklar för den som vill skriva själv, men innehåller också mycket intressant för den som helt enkelt vill få en inblick i processen bakom skapandet av en bok.


Skriva bjuder på en blandning av konkreta tips kring hur man blir utgiven, vad som kännetecknar en bra intrig och författarintervjuer. Det finns något där för alla som gillar att skriva eller som helt enkelt bara gillar att läsa bra böcker.

I detta nummer var det deckartema och fast att detta inte är min favoritgenre så fanns det ändå mycket intressant att läsa om och tänka kring. Jag gillade exempelvis artikeln om psykopater, då dessa ofta dyker upp både i böcker och film. Det är intressant att fundera kring vad det är som gör oss så intresserade av psykopater och deras tankesätt. Något är det ju uppenbarligen med tanke på hur ofta detta är ämnet för böcker och filmer.

Skriva har ett bra upplägg som blandar kortare och längre artiklar. Jag gillar verkligen idéen och sättet som man skriver på. Det finns så mycket inspiration! Således kunde jag inte motstå att beställa de tre nästkommande nummer som ges ut under resten av året! En riktigt bra tidning som jag är glad att jag upptäckte!

4 kommentarer:

 1. Låter som en intressant tidning :)

  SvaraRadera
 2. Jag har haft ögonen på den tidningen ett bra tag nu, men jag väntar på ett nummer som verkar riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att den fanns innan så har inte riktigt koll på vad som har skrivits om innan, men tyckte väldigt mycket om detta nummer trots att jag inte riktigt är ett fan av deckare.

   Radera