torsdag 21 juni 2012

Jag, Tina, av Tina Turner och Kurt Loder

Jag, Tina handlar om Tina Turners liv och väg till framgång som en av världens mest kända röster. Vi får följa henne från barndomens ensamhet till det svåra livet med Ike Turner som tvingade henne att arbeta dygnet runt och misshandlade henne svårt under hela deras liv tillsammans. Men vi får också läsa om uppbrottet från Ike och hur Tina lärde sig att stå på egna ben och då tog världen med storm.

--------------------------------------------------------------------

Jag, Tina är en insiktsfull självbiografi där Tina Turner öppet berättar om sitt liv och sina tankar kring det hon upplevt. Det blir tydligt att Tina är en väldigt stark kvinna som trots många motgångar och svåra förhållanden lyckats stå upp för sig själv och kämpa för sin rätt. Hon är väldigt beundransvärd.

För musikälskaren erbjuder denna bok mycket resonerande kring hitlåtar och de musikaliska framgångar som Ike och Tina Turner gjorde. Det diskuteras en hel del kring deras ned- och uppgångar på hitlistorna och hur  de ständigt repade, framträdde och reste mellan olika föreställningar.

Boken erbjuder således en stor inblick i det turnéliv som Tina Turner hade, men också hur hennes liv var i övrigt, främst då i relationen till Ike. Det blir en intressant blandning som både är fascinerande för den som helt enkelt vill läsa om ett gripande livsöde, såväl som den som vill veta mer om en stor artists väg till framgång.

2 kommentarer:

  1. Åh, Kurt Loder! Killen som hade The Week In Rock på MTV i många år. :-) Visste inte att han skrev böcker, vad roligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tydligen :) Jag har ingen aning om vem han är dock, men han skrev helt okej även om det kanske inte skulle kallas mästerligt :)

      Radera