onsdag 25 januari 2012

Systerskap, av Katerina Janouch

Cecilia Lund är tillbaka och nu möter vi henne fullt upptagen med skilsmässa, husförsäljning och jobbet som barnmorska. Singellivet känns ovant och hon oroar sig för sin kontakt med barnen och hur de ska påverkas av allt som händer.

Den andra boken om barnmorskan Cecilia Lund är inte fullt lika bra som den första. Den är visserligen väldigt bra och skön att läsa, det är svårt att lägga ner den, men jag tycker inte att det är riktigt samma flyt som det är i den första boken. Främst tycker jag att den parallella historien om Cecilias systerdotter Alexandra och Cecilias kollegas dotter Vendela känns lite dåligt sammanfogad med resten av boken. De klickar inte riktigt så snyggt som de skulle kunna göra.

Men det är ändå en bra bok som skildrar vardagens alla svårigheter samtidigt som just denna vardag frammålas som väldigt eftersträvansvärd mitt i Cecilias skilsmässa. Utvecklingen i förhållandet mellan Cecilia och John under skilsmässan, känns realistisk och välskrivet, då allting inte sker med stormsteg eftersom att känslor är kvar i alla fall och oftast i en enda stor röra.

Skildringen av Cecilia i sin yrkesroll är klockren, liksom i den första boken. Det känns äkta och man sitter som på nålar genom alla förlossningar som Cecilia möter. Mycket välskriven del av boken.

En bra uppföljare men inte fullt lika bra som den första boken!

Nästa bok i serien är Hittebarnet

Har tidigare recenserat:
Bedragen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar