onsdag 4 december 2013

Lucka nr 4


Bakom lucka 4 gömmer sig Om inte nu så när av Annika Thor.

Frågan för dagen är omslagen nedan. Skriv in svaren här nedan på vilka böcker det är som gömmer sig bakom utsuddningarna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skriv titlarna på böckerna i en kommentar här nedan. Ett poäng för varje rätt svar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
För att vinna Om inte nu så när var med och tävla, tre personer vinner varsin bok och den som kommer först får välja två!

 Om inte nu så när
"I 1930-talets oroliga Europa befinner sig Sverige i utkanten, men ändå inte vid sidan av det som sker. Varje dag fattas också här beslut som avgör människors öden, och det är långt ifrån alltid humaniteten som fäller utslaget. Ilse, Arnold och Paul är flyktingar från Tredje riket. Ilse och Arnold är judar, den senare dessutom tidningsman på vänsterkanten, Paul är en tysk snickare som tvingats fly på grund av sitt illegala fackliga arbete. Ilse kämpar förtvivlat för att skaffa inresetillstånd åt sin familj som är kvar i Tyskland. Stig Holmberg är chef för socialstyrelsens utlänningsbyrå, där också Birger och Ingrid är anställda och där flyktingarna måste ansöka om förnyade uppehållstillstånd. 

Romanen följer de sex huvudpersonerna genom de sista förkrigsåren och de första åren efter krigsutbrottet. Tre mycket olika kärleksförhållanden löper genom berättelsen. Exilen och ovissheten bryter ner flyktingarna, men också de som utövar makten förändras." (Bokus)
Allting om regler, vinster och frågor finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar