onsdag 14 mars 2012

Böcker på A i bokhyllan!


Här är fem böcker som börjar på A i min bokhylla; Arvet efter Arn, Asyl, Alla tiders familj, Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet och Alla dessa små bevis på vår vänskap.

Arvet efter Arn - Den har stått i min bokhylla ett bra tag nu, för att jag har fått för mig att jag ska läsa igenom Guillous böcker om Arn, men det har emellertid inte blivit av. Jag gillade dock filmerna så kan tänka mig att böckerna också kan vara bra, men har bara inte kommit till skott än - i sommar kanske?

Asyl - Den andra boken i serien om Mia Eriksson, som börjar med boken Gömda. Det var länge sedan jag läste den här, men jag vill minnas att jag tyckte att den blev alldeles för seg och att jag redan här kände att historien borde ha slutat efter den första boken som jag tyckte mycket om.

Alla tiders familj - Oj det måste vara en massa år sedan jag läste denna, minns ingenting av den men man kan ju inte göra annat än att älska omslaget!

Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet - Jag älskade dessa när jag var liten och köpte båda böckerna i en gemensam pocketutgåva för några år sedan. Läste om dem då och gillar fortfarande all mystik och tokroliga inslag, men sitter jämt och försöker luska ut exakt vad Lewis Carroll menade med varje liten sak och det driver mig till vansinne när jag inte förstår symboliken.

Alla dessa små bevis på vår vänskap - Varför har jag fortfarande inte läst denna? Det är obegripligt hur länge den har stått i min bokhylla och jag har ändå inte läst den trots att jag ofta känner att jag vill. Men i sommar kanske jag får ta tag i den här boken också...

6 kommentarer:

 1. Alice i Underlandet är en bok som jag funderar på om jag inte borde läsa om nu när jag är vuxen. Risken är att jag gör som du och blir vansinnig för att jag inte förstår symboliken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja risken finns allt, med tanke på hur många olika händelser och personer som Carroll tar in - och jag vill ju så gärna att de alla ska ha en egen symbolik! ;)

   Radera
 2. Hej Louise, jag är en tjej som älskar böcker - har alttid gjort det. Nu tänkte jag och min väninna skriva om böcker vi läser i blogg - för det är ju alltid intressant att dela tankar - liksom man byter böcker. Fick på mig att titta lite runt i nätet för andra som älskar böcker - och söka "sälskap" ... det är ju hur många som helst som läser - härligt!

  Jag har också massavis med böcker i bokhyllan och lite överallt - som väntar den rätta stunden ... Arn skall du definitivt läsa! JAg är ingen Gillou fan normarlt - men dessa böcker var riktigt bra - bättre än filmerna!

  Titta gärna in hos oss och kolla vår tävling. Sedan läser vi Drottningens Juvelsmycke just nu ... något för dig?

  Mvh
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är roligt att finna likasinnade! :)

   Det låter ju lovande angående Arn! Jag har inte läst något av Guillou utom Ondskan och den gillade jag, får se vad jag tycker om Arn när jag väl tar tag i dem!

   Ska genast kika in på eran blogg! :)

   Radera
 3. Vilken rolig idé! Jag hakade på den när jag hittade den hos Lyrans noblesser, nu surfade jag runt och hittade ursprunget hos dig (och hos beasbokhylla?), om jag förstår det rätt. Jag har precis börjat och än så länge skrivit om bokstaven a. Här: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2012/03/min-bokhylla-bokstaven.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursprungligen var idén min, men jag har tagit bokstäverna lite huller om buller :) Ska kika på vilka böcker på a som står i din bokhylla, ska bli spännande! :)

   Radera