söndag 15 december 2013

Lucka nr 15


Bakom lucka 15 finns Dödssynden av Harper Lee.

Frågan för dagen är citatet nedan. Skriv in svaret här nedan på vilken bok som citatet är taget ifrån.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skriv titel på boken citatet är taget ifrån i en kommentar här nedan. Rätt svar ger ett poäng.

”Varför? Varför förvittrar det vackra för att vi i efterhand får veta att det gömde på gräsliga sanningar? Varför fördärvas minnet av mångårig äktenskaplig lycka när det visar sig att den älskade i alla år hade en annan älskad? För att man med facit i hand inte kan vara lycklig? Men man var lycklig! Redan ett sorgligt slut fördunklar ofta minnet av lyckan. För att lyckan bara räknas när den är evig? För att det som ändar i sorg måste ha burit sorgen i sig, bara att man inte varit medveten om det? Men hur kan man vara omedveten om sorg?”

------------------------------------------------------------------------------------------------------
För att vinna Dödssynden var med och tävla, tre personer vinner varsin bok och den som kommer först får välja två!

Dödssynden
"Lilla nioåriga Scout växer upp i amerikanska Södern i en loj småstadsidyll, när ohyggliga och dramatiska händelser vänder upp och ner på livet och hennes föreställningar. En ung svart man blir anklagad för våldtäkt på en vit kvinna, och hans chans att få en rättvis rättegång är försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhället växer som en lavin.
Inför Scouts oskuldsfulla ögon omstörtas den sömniga lilla staden och hon blir seende: hennes berättelse blir till en anklagelse, som ingen av oss undslipper."
(Bokus)
Alla regler finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar