fredag 20 december 2013

Lucka nr 20Bakom lucka 20 gömmer sig Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson.

Frågan för dagen är om Grimms många sagor med yttre förvandlingar, ni ser den nedan. Skriv in svaret på frågan i en kommentar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skriv svaret i en kommentar här nedan. Ett poäng för rätt svar.

Nämn 3 sagor av bröderna Grimm där någon genomgår en yttre förvandling!

------------------------------------------------------------------------------------------------------
För att vinna Då tänker jag på Sigrid var med och tävla, tre personer vinner varsin bok och den som kommer först får välja två!


Då tänker jag på Sigrid
"Hanna flyr Stockholm och sitt reklambyråjobb efter en smärtsam kärlekshistoria med en gift kollega. Hon åker till Gärningsberg, den jämtländska by där hon vuxit upp, och flyttar in på den bondgård hennes pappa tvingats lämna många år tidigare, fast besluten att blåsa liv i sina slumrande konstnärsdrömmar och samtidigt glömma Henrik. Men vad hände egentligen med hennes farbror Åke, som tog livet av sig i köket? Kvar finns bara några gamla blyertsteckningar och korvar av hundhår vid golvsockeln. Var finns Sigrid, den farmor Hanna alltid varit rädd för och aldrig lärt känna, men vars hela liv handlat om gården? Hon som sägs ha tappat både ord och minne och lämnat trasiga människor bakom sig, sådana som Hannas pappa, som hostar och harklar sig, men som aldrig får något sagt. Är det från honom Hanna fått sin tystnad? Var det därför hon aldrig kunde berätta sanningen för Henrik? Vad händer om man förlorar sig själv? Och hur långt räcker egentligen kärlek?"  (Adlibris)

 
Allt om tävlingen finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar