måndag 14 december 2015

Julkalendern flyter på

Vad duktiga ni är! Det känns som att ni är många som svarar rätt även på de lite mer kluriga frågorna. Det är också jätteroligt att så många vill vara med! Ni är några stycken som har hoppat på vartefter frågorna har kommit, vill ni ha möjlighet att samla mer poäng utöver frågorna i julkalendern så hittar ni mer information här.

Jag vill också passa på att återkoppla gällande två av frågekategorierna - de suddiga omslagen och karaktärerna. Gällande omslagen så är det absolut inget fel att även skriva författare, men ni behöver inte göra det och det ni får poäng för är endast titeln på boken. Gällande karaktärerna, där en huvudperson nämns och tre andra karaktärer i boken eller böckerna ska nämnas - jag fick en fråga gällande vad som efterfrågas här och det är alltså tre karaktärer som är med i boken eller böckerna utöver huvudpersonen. Om frågan exempelvis nämner Harry Potter som huvudperson kan svaret vara Snape, Lupin och Ron. Om frågan nämner Ronja som huvudperson kan svaret vara Mattis, Lovis och Borka.

Jag vill också förtydliga en sak gällande fråga 10 där jag efterfrågar fem personer som är med i Robin Hoods gäng, i Howard Pyles böcker, här ska det alltså vara fem personer från Robin Hoods gäng. Andra karaktärer såsom exempelvis sheriffen av Nottingham eller Rickard Lejonhjärta räknas inte som en person i Robin Hoods gäng. De ska alltså vara med i Robins "band av muntra män".

Har ni några frågor om specifika frågor i julkalendern så skriv gärna dem nedan - jag kan inte publicera dem om ni samtidigt ger ert svar på frågan men svarar i sådana fall i ett nytt inlägg.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar