torsdag 25 oktober 2012

Första avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar

Ja, jag har bara sett det första avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar. Och jag har bestämt mig för att inte se mer. I alla fall inte nu.

Egentligen har det inte så mycket med serien i sig att göra, för jag gillade filmatiseringen även om boken såklart är bättre. Nej, det är helt enkelt så att jag inte vill veta slutet. Och jag förstår faktiskt inte varför man valt att visa slutet på TV innan det finns att läsa? Känns väldigt konstigt.

 
Hur gjorde ni? Har ni sett alla avsnitten eller väntade ni?

7 kommentarer:

 1. Jag såg alla avsnitten, mest för att jag fastnade men även för att jag känner mig själv och denna bok kommer jag antagligen inte att läsa förrän om flera år..
  Jag älskade serien och grät som ett barn efter varje avsnitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då förstår jag, om man ändå inte tänker läsa boken inom en snar framtid så spelar det ju inte så stor roll. Ja jag gillade första i alla fall och har bara hört gott om resten :)

   Radera
 2. Från början var jag också lite tveksam till att se alla avsnitt men det slutade med att jag gjorde det ändå, tyckte att filmatiseringen var fantastisk. Trots att jag vet hur det slutar känner jag fortfarande ett sug efter att läsa böckerna.

  Efter att ha läst intervjuer med Gardell har jag fattat det som att stora delar ur böckerna har fallit bort i filmatiseringen (som det ju ofta gör), och att böckerna behövs för att förklara mycket av det som bara skildras lite kort i serien. Med andra ord tror jag inte att det kommer kännas överflödigt att läsa böckerna efter att ha sett serien (hoppas jag!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju bra! Själv får jag hålla mig till tåls med slutet tills böckerna kommer.

   Nej det brukar ju vara så att mycket försvinner såklart, men när jag hade sett första avsnittet så tyckte jag ändå att så pass mycket var med från första boken att jag kände att det skulle avslöja alldeles för mycket för mig att se resten.

   Radera
 3. Va, kommer det fler böcker? Har helt missat det. :P Har dock inte sett alla avsnitt än, men det jag har sett var så bra att jag antagligen inte kan hålla mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är en trilogi ;) Jag har för mig att releasedatumet för de andra två flyttades fram så att båda kommer att komma under våren nu :)

   Radera
 4. Jag såg också alla avsnitten. Det första var av någon anledning mycket jobbigare att ta sig igenom, förmodligen för att jag efter att ha läst boken visste vad som skulle hända. Jag brukar sällan bli känslosam till filmer eller serier men jag har aldrig gråtit så mycket som till Torka aldrig tårar... Blir faktiskt nästan tårögd bara jag tänker på alla de här killarna. Några av scenerna i sista avsnittet var helt otroligt jobbiga och fina.

  SvaraRadera