tisdag 10 februari 2015

Lässtatusen på de böcker jag köpte under bokrean 2014

Malin som har bloggen Jag och mina böcker, har hakat på i mitt köpstopp (som egentligen inte är ett regelrätt köpstopp - jag förklarar mer här). Hon har nu gjort en utvärdering av hur många böcker hon har olästa från vad hon köpt under tidigare års bokreor.

Min tanke har varit att börja konsumera mer medvetet och där ingår bland annat att inte köpa en massa böcker bara för att ha dem i bokhyllan. Jag har många olästa böcker och de borde gå före massa nyinköp.

Det här med bokrea är ju därför väldigt intressant. Jag köper alltid böcker på bokrean och det är lätt att det slinker med böcker som jag i ärlighetens namn mest köper för att det är billigt. Det är inte ett medvetet konsumerande i mina ögon. Jag tyckte därför är det lät intressant att se hur många av böckerna jag köper på bokrean som jag faktiskt läser och som inte bara står där och samlar damm.

Så, under bokrean 2014 köpte jag:


Jag har läst:
Mitt nya jag av Sophie Kinsella
Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Jag har tidigare läst:
Familjegraven av Katarina Mazetti
Innan jag somnar av S.J. Watson
De här två köpte jag för att jag ville ha dem, även om jag inte tänkte läsa om dem just för stunden. Det här är dock böcker som jag kommer att vilja läsa om någon gång. Just det här med att köpa böcker för att vilja ha dem i sin samling är nog en fråga som kräver ett helt eget inlägg med funderingar tänker jag. Det kommer komma framöver.

Jag har inte läst:
Wolf Hall av Hilary Mantel
101 historiska misstag av Daniel Rydén

Jag kan ändå tycka att det inte är så bra att en tredjedel av inköpen inte är lästa. För jag vill ju läsa dem. Och ändå blir det inte av. Och ändå fortsätter jag att köpa nya böcker som också sällar sig till den här skaran. Kanske borde man föra in ett system att det bara får vara ett visst antal böcker olästa i bokhyllan för att jag ska få köpa in nya? Hrm, tåls att tänkas på.

Inför årets bokrea kommer jag att köpa böcker (om jag hittar något jag vill ha) men jag ska samtidigt ha i åtanke att statistiken för de inköpen helst ska se bättre ut än förra årets.

2 kommentarer:

  1. Kul att du också gjorde en utvärdering! Din statistik ser mycket bättre ut än min i alla fall :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag hade inte köpt så många böcker förra året :) Så i år blir det faktiskt en större utmaning för i år köpte jag fler böcker :)

      Radera