torsdag 24 april 2014

Tjocka pocketböcker?

Jag läser just nu Vägen till Bålberget och jag ska ju inte ljuga, det går segt. Och jag tror att det inte bara beror på boken, utan också lite grann på formatet. Vägen till Bålberget är ganska tjock och jag läser den i pocket. Den är på gränsen till för tjock i det formatet. Den blir lite otymplig att hålla i och texten tenderar att bli väldigt liten.


Jag gillar emellertid pocketböcker. Det är ett bra format som är lätt att läsa och behagligt att hålla i. Perfekt för att läsa i sängen, på stranden eller vid köksbordet. Så därför stör det mig att jag irriterar mig på tjockleken. Och det är också svårt att veta vad som är lagom tjockt. För vissa pocketböcker är ju tjocka men det funkar ändå. Kanske är det någon slags kombination av böcker som jag upplever är lite sega och att de då också är lite otympliga?

Vad föredrar ni? Inbundna böcker? Och vad är en för tjock pocketbok?

2 kommentarer:

  1. Jag tycker bäst om pocket, de är för det mesta mer lätthanterliga. Kan inte minnas om jag läst någon riktigt tjock pocket dock. Men jag har Kjell Johanssons De utsatta i min bokhylla. Den är på 886 sidor och visst har jag funderat på hur det ska gå :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar båda formerna, har inga problem att lästa inbundna i sängen och inte heller några problem med tjocka pocketböcker. De tjockaste böcker jag läst (James Clavells tegelstenar) läste jag som ung på tågluff, perfekt med så tjock pocket bok då. Räckte nästan hela resan!

    SvaraRadera