onsdag 23 april 2014

Hej då påsken och hej vardagen!

Så var påsken över för den här gången också. Påsken är väl kanske ingenting vi i min familj firar sådär superintensivt men jag tycker ändå att det är mysigt med alla färger, påskmiddagar med familjen och påskägg. Och såklart - påskledighet.

Men nu har påsken passerat och jobbet är igång igen. Det känns faktiskt lite tungt. Det är tungt att inte ha tid för sig själv och känna att man knappt hinner andas vissa dagar för att pendling och vardagens måsten äter upp all den fritid man har. Men, och det är ett stort och befriande men, den här veckan är ju bara fyra dagar och nästa vecka är ju faktiskt också bara fyra dagar och dessutom börjar vi sluta en timme tidigare från och med fredag nästa vecka då vi går in i sommartid på jobbet. Underbart!

Egentligen tycker jag inte att en lön för heltidsarbete är värd att förlora så mycket tid för och jag skulle hellre arbeta ungefär 80%. Jag tycker inte att det är värt pengarna att lägga ned så mycket av min tid och mitt liv på arbete. Jag vill kunna vara med min familj och få tid för mig själv. Få lugnare kvällar genom att hinna med mer på dagarna. Visst skulle den minskade inkomsten vara en omställning men det är en uppoffring jag är villig att göra. Såklart skulle det ta längre tid att spara till alla de saker jag vill ha som hus, semestrar och sådant, men tiden är faktiskt värd mer. Min fritid är värd mer än att få köpa nya kläder och ha den senaste tekniken.

I dagsläget har jag dock ingen möjlighet att få gå ned i tid, men i framtiden är det något jag skulle vilja göra. Just nu är det bara att kämpa på. Men jag tror att det finns en liten ljusningen i närheten som kan ge mig kortare arbetsdagar men fortfarande heltid. Jag får hålla tummarna för att det går som jag hoppas och planerat.

4 kommentarer:

 1. Ja, visst vore det härligt att få en balans mellan arbete och fritid? Det är helt klart något att fundera på också, vad som är viktigast, tid eller pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Och vi kan ju välja (i alla fall många av oss) att leva på lite mindre för att få mer fritid, tid för familjen och för livet, men det är få som väljer att leva så, vilket trots allt är intressant med tanke på hur gärna de flesta av oss vill ha mer tid.

   Radera
 2. Jag gick ner i tid förut och jobbade 80%, det var helt ljuvligt. Men nu när jag jobbar som chef tillåter inte arbetsgivaren det och jag vet faktiskt inte om det roligare jobbet och den högre lönen verkligen är värt det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Jag har också funderat på det där, vilka faktorer skulle göra att jag upplever det vara värt att arbeta heltid? Räcker det med att jobbet är roligt och arbetskollegorna bra? Är lönen avgörande? Skulle jag kunna arbeta 10 timmar per dag om jag fick en betydligt högre lön? Nu står jag ju inte inför sådana val egentligen, men om jag skulle göra det skulle jag nog ändå säga att tiden är viktigare.

   Radera