tisdag 22 mars 2016

Äntligen en ny bok av Nemert!

Äntligen! Som jag längtat efter en ny bok av Elisabet Nemert! Älskar hennes böcker! Och nu i sommar kommer hon att släppa en ny bok! Den 6 juli är Vargarnas tid planerad att släppas och den här gången befinner vi oss lite längre fram i historien än vad Nemert brukar ta oss, närmare bestämt under andra världskriget. Det ska bli väldigt spännande att läsa denna, gudars vad jag ser fram emot den!

Såhär beskrivs handlingen på Bokus:

"Vargarnas tid utspelar sig i andra världskrigets skugga. Världen brinner och ondskan breder ut sig allt mer - även i Sverige. Här har världens första rasbiologiska institut bildats för att skydda den så kallade "rena svenska rasen". Och den svenska regeringen har stängt landets gränser för judar. I Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.

Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffas Magdalena och Carl-Magnus. Det blir ett livsavgörande möte. Deras mod och medmänsklighet kommer att göra skillnad för många.

Vargarnas tid handlar om mod i krigets skugga. Mod att stå upp för det man innerst inne tror på, för de svaga och värnlösa, mod att försvara rätten till frihet, både till kropp och till själ, och modet att våga vägra lyda order. Även i det allra svartaste mörkret bor ett klart skimrande ljus och det ljuset heter kärlek och hopp. Och som en symbol för det godas kamp mot ondskan löper genom hela boken tre snövita vargar."4 kommentarer:

  1. Ingen författare jag känner till men låter lite intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nemerts böcker brukar utspela sig längre tillbaka i tiden så det ska bli roligt att läsa en bok från henne med lite nyare historia :)

      Radera