torsdag 29 maj 2014

Ronja - bättre på film?

Jag tycker att det är rätt roligt att se vilka sökord som har gjort att folk har klickat sig in just på min blogg. Vad är det som är intressant här och varför hittar man hit? Förhoppningsvis är det en och annan som tycker att det var värt att komma hit också och kanske gör ett besök igen. Bland sökorden finns det vissa saker som återkommer. Det är exempelvis mycket Moa Martinson, hon återkommer ständigt - kanske borde läsa igenom resten av hennes böcker också på tal om det?
Hur som haver så var det nu någon som hittat hit genom att skriva "Ronja Rövardotter är boken bättre än filmen". Mitt svar är ett enkelt ja.

Jag älskar visserligen filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker och just Ronja är ju en av mina stora favoriter. Men, boken är såklart bättre. Har man inte läst boken så är den väl värd att läsas även om man redan känner till historien genom filmen. Och det är egentligen samma sak med alla Astrids böcker tycker jag, för det är något speciellt med hennes språk och ton. Hon talar direkt till läsaren på ett sätt som inte framkommer lika tydligt i filmatiseringarna av hennes böcker. Och att tala med Astrid är ju något man bara inte får missa!

2 kommentarer:

  1. Och jag, som inte fixar ljudböcker, älskar ändå när det är Astrid som läser sina böcker. Så fantastiskt det blir då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Hon är ju fenomenal på att läsa sina böcker också! :) Lite av det får man ju ibland i filmerna där det kan komma små stycken lästa av Astrid, exempelvis i Emil :)

      Radera