onsdag 18 maj 2011

Tvillingarna fortsätter...

Har nyss läst igenom min samling om tvillingarna Jessica och Elisabeth, av den delen som kallas "Tvillingarna". Nu har jag emellertid gått över till delen som kallas "Jessica & Elisabeth". Av dessa har jag 20st böcker, vilket borde gå rätt fort att läsa igenom med tanke på hur extremt lättlästa de är!

I "Jessica & Elisabeth" går tvillingarna i åttonde klass och har i början av serien precis tvingats byta skola då skoldistrikten ändrats. Elisabeth finner sig snabbt till rätta i den nya skolan, medan Jessica har svårare för att hitta nya vänner. En hel del nya karaktärer anländer, medan vissa gamla gör sporadiska besök. Den stora skillnaden från tidigare delar av serien om Jessica och Elisabeth Wakefield är emellertid att vi nu också får läsa ur deras vänners perspektiv och inte bara deras. Varje nytt kapitel innebär att vi får dela en ny persons tankar. Givetvis utgörs dock majoriteten av alla kapitel Jessicas och Elisabeths perspektiv.

När alla 20st böcker från "Jessica & Elisabeth" är utlästa kommer det nog droppa ner ett litet inlägg om mina tankar kring denna del av serien...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar