lördag 29 oktober 2011

Halloween och skräckböcker

Halloween är på intåg och i år kommer jag nog främst att fira detta genom att gotta ner mig i skräckisar – både i bokform och i filmform. I filmform kommer ju givetvis Jamie Lee Curtis Halloween att ses, det är ju lite utav en klassiker i skräckfilmsträsket.
Sedan finns det ju många bra böcker också i skräckgenren, men när jag tänkte efter så insåg jag att jag nog läst väldigt få skräckböcker. Håller på med en riktig klassiker nu som jag kan rekommendera: Frankenstein av Mary Shelley, otroligt läsvärd hittills i alla fall.
Vid sidan av läser jag också I djävulens spår som är en exorcist-historia, vilket jag personligen blir väldigt skrämd av och därför ligger den lite på is för tillfället – vill inte läsa den när det är mörkt, huuu!Andra skräckisar jag läst tidigare är väl Varsel av Stephen King, Lida, också av Stephen King, novellen Den svarta katten av Edgar Allan Poe… Ja, det är nog faktiskt de enda jag kommer på. Oj vad dåligt, trodde att jag hade läst lite mer än tre stycken i alla fall! Skräck är uppenbarligen inte en genre jag brukar läsa! Har ju visserligen läst en del skräckisar som är barn- och ungdomsböcker men de tror jag knappast att jag skulle bli rädd för idag.
Kanske behöver fylla upp den här luckan lite – har ni några bra tips på skräckböcker?

2 kommentarer:

 1. Den gråtande madonnan på Monte Pino. Den skulle du säkert uppskatta eftersom du gillar Shelley. Finns som även som e-bok för köp och utlåning. :-)Vänlig hälsning författaren.
  www.Lonnebo.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lät väldigt spännande, fick dock rysningar bara av att titta på omslaget - får läsa den på dagen! ;) Låter som en jätteintressant bok - tack för tipset! :)

   Radera