tisdag 15 januari 2013

2013 - Bröderna Grimms år

Läste i helgen att 2013 tydligen utsetts till bröderna Grimms år då det var 200 år sedan de gav ut sina första sagor. Om jag förstod det hela rätt så kommer detta att leda till ett antal olika arrangemang kring sagobröderna.

Då fick jag tanken att även jag ska uppmärksamma bröderna Grimm lite extra i år, läsa igenom deras sagobok som står i bokhyllan, läsa lite nyare varianter och se lite filmatiseringar av deras sagor.

Så år 2013 ska få bli bröderna Grimms år även hos mig! Det vore såklart roligt om man kunde få se lite om sagobröderna även hos andra bokbloggare!

10 kommentarer:

 1. Jag har också hört detta så på något sätt måste man ju hylla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte det och har gjort lite listor på några böcker och filmer som jag vill kolla upp utöver de klassiska sagorna förstås :)

   Radera
 2. Hej Louise! Vi känner inte varann och min blogg är nog inte så stor som din - men jag försöker lägga in recensioner så ofta jag hinner. Däremot inte småprat, tävlingar, enkäter osv. Bara rena recensioner av böcker jag läst och personliga bilder.

  Även jag har noterat det där med bröderna Grimms år och därför köpt Philip Pullmans bok med de ursprungliga Grimmsagorna i hans egen tappning. Mycket vacker bok med mycket rena, enkla, avskalade folksagor. Tycker verkligen om den!

  Just nu är jag på Hans & Greta, men har hunnit beta av diverse mer eller mindre kända sagor i boken. Roligt att fler än jag gillar gamla sagor och tänker ha uppmärksamma bröderna Grimm!
  Hälsningar, Joelinda
  Boktanken heter min blogg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag kikade in lite på din blogg och det verkar som att du recenserar många bra böcker! Ska absolut kika in där igen :)

   Åh, det låter spännande, den måste jag kolla upp! :)

   Ja det är synd att inte fler uppmärksammar de gamla sagorna :)

   Radera
 3. Tack för påminnelsen :-) Och smart med att ordna ett Bröderna Grimms år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite så :) Hoppas att fler kommer skriva lite om Grimm under året :)

   Radera
 4. Åh, vad kul! Blir en bra omväxling efter ett år med massa Strindberg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju lite annan typ av litteratur :)

   Radera