söndag 9 december 2012

Lucka nr 9 - Julrosen och andra berättelser

"Det är kväll på Mårbacka. Det är julafton i mitt barndomshem. Jag är tio år gammal. Runt det stora bordet sitter hela familjen. Där sitter mamma, pappa och mina syskon. Där sitter också jag. Jag heter Selma." (Lagerlöf, s. 40)

Ja, bakom lucka nio hittar vi en härlig samling korta historier från Selma Lagerlöf. Själv älskade jag boken och tyckte att den var riktigt mysig, såväl för stora som små!

Såhär beskriver adlibris boken:
"Varje julnatt förvandlas den stora och farliga Göingeskogen till en underbar lustgård med de mest sällsynta blommor och växter. Det är Gud som förvandlar skogen för att fira sin son Jesus födelse. Eller är det Djävulen som låter änglarna sjunga i skogen? För inte kan väl Gud visa sig för onda rövare? Två präster ger sig in i skogen för att ta reda på sanningen. Den ene ska leva, den andra ska dö.

I
Julrosen och andra berättelser möter vi rövare och dödgrävare, ett myller av djur, luffare, smeder, självaste skogsrået och inte minst Selma själv. Ur innehållet: Dödskallen, Fågel Rödbröst, Råttfällan, Djurens nyårsnatt."
 
 
Instruktioner för att anmäla sig till tävlingen om julkalenderns böcker finns att hitta här!

Förra året julcitat för lucka nr 9 hittas här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar