onsdag 26 mars 2014

Sagan om Isfolket x3

Vargtimmen
En sådan där mellanbok i serien som jag inte riktigt fastnade för men som ändå är en av de bättre mellanböckerna. Jag blir ibland lite förvirrad när vi hoppar tillbaka i tiden och går in på karaktärer som det handlade om för flera böcker sedan, eftersom att jag inte läser den här serien allt för ofta. Ibland är det en himlars tur att släktträdet finns med i början av alla böcker!

Demonen och jungfrun
Den här gillade jag! Vi möter en vuxen Heike och den folkskygga Vinga som blivit berövad sin familj och sitt hem och därför tagit sin tillflykt till skogen. När de två möts står det klart att de båda vill ta tillbaka sina släktgårdar, samtidigt som tycke mellan dem uppstår.
Jag har upptäckt att det allt som oftast är de kvinnliga karaktärerna som avgör om jag gillar Sandemos böcker och Vinga är en karaktär som jag gillar. Hennes frihet och naturlighet känns intressant och gör att jag vill fortsätta läsa om henne i fortsättningen. En av de bättre böckerna.Våroffer
Här möter vi återigen Heike och Vinga. Boken centreras kring deras försök att återta isfolkets egendom då Heikes rättmätiga arv Gråstensholm blivit övertaget av en grym domare. Heike och Vinga tvingas ta hjälp av den andra sidan och öppnar dörren för övernaturliga krafter. Samtidigt utvecklas relationen dem emellan vidare.
Det här är en av de bättre böckerna enligt mitt tycke! Kanske främst på grund av att vi återigen möter Vinga som jag föll för redan i Demonen och jungfrun. Här utvecklas också känslorna mellan Heike och Vinga och det är där som bokens kärlekshistoria ligger förstås. Kanske inte en av de bästa kärlekshistorierna i Sagan om Isfolket, men definitivt inte heller bland de sämre. Jag gillar också de övernaturliga väsen som Heike och Vinga för till vår värld - det övernaturliga är ju trots allt en stor anledning till att jag gillar dessa böcker.

Härnäst är det bok nummer 24 - Djupt i jorden!

2 kommentarer:

  1. Vinga är en av mina favoriter också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ofta är det de starka kvinnorna bland Isfolket som fastnar hos mig och Vinga är ju en av dem ;)

      Radera