tisdag 20 november 2012

Slut på Nicholas Sparks-utmaningen!


Nu är det slut på min egen utmaning där jag satt Nicholas Sparks i fokus och tänkt läsa följande böcker av honom:

1. Message in a Bottle / Kärleksbrev
2. Dear John
3. The Last Song
4. True Believer / Tron på ett mirakel
5. The Lucky One

Eftersom att det inte blev någon biografi, som tidigare på Moa Martinson-utmaningen, så tänkte jag också läsa The Notebook och Undrens tid som blev omläsningar för min del.

I slutändan läste jag: The Notebook, The Last song, Tron på ett mirakel, Undrens tid och The Lucky One.

Recensionerna på böckerna kan hittas här:
The Notebook
The Last song
Tron på ett mirakel
Undrens tid
The Lucky One

Jag hann således med 5 böcker av 7. Förra gången hann jag med alla men det blev helt enkelt inte av att läsa de sista två på listan den här gången.

Vad tyckte jag då om Nicholas Sparks? Inte fullt så bra som jag inledningsvis trodde. Jag fastnade liksom inte så mycket för hans författarskap i stort. Visst skriver han bra böcker, men jag uppfattade dem överlag som lite sega och stundtals tråkiga. Givetvis fanns det undantag, Undrens tid älskade jag rakt av och The last song var också grymt bra. Men i stort var det ändå något som fattades. Kanske blev det helt enkelt för mycket av samma sak, för Sparks tenderar ändå att köra på exakt samma koncept hela tiden. Man vet liksom hur det slutar på sida ett. Det behöver absolut inte vara dåligt, jag älskar det emellanåt. Men kanske var det helt enkelt ingen bra idé att maraton-läsa sådana böcker med allt för täta mellanrum.

Sammanfattningsvis tycker jag att Nicholas Sparks är en duktig författare som vet vilka strängar han ska spela på. När det kommer till enskilda böcker så tycker jag personligen att det verkar finnas toppar och dalar - vissa är riktigt, riktigt bra medan andra känns ganska slätstrukna. Men denna utmaning gjorde i alla fall att jag fick läsa om Undrens tid som jag älskar och dessutom läsa The last song som också blev en favorit!

Andra som recenserat böckerna är bland annat:
The Notebook - malins bokblogg, BokLiz och Bokflickorna.
The Last Song - Tonårsboken, Bokälskarinnan och Språkkärringen.
Tron på ett mirakel - Tonårsboken och malins bokblogg.
Undrens tid - BokLiz

6 kommentarer:

 1. Åh, tack för länkningarna :)
  Jag har Dear John hemma som jag ska läsa av honom också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att se vad du tyckte! :)

   Radera
 2. Hej! Jag måste tyvärr komma med lite tråkiga nyheter. Jag har fått alldeles för mycket att göra och tagit mig lite vatten över huvudet, därför måste jag också hoppa utmaningen för att inte hamna i världens lässvacka. Jag önskar dock att ni som är med i utmaningen fortsätter läsa eftersom det är så roligt att läsa era "vykort" och om ni gör det kommer jag fortsätta publicera uppdateringar efter varje månad där mina läsare kan se hur det går för er :) Ett inlägg kommer om detta på bloggen i eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt! Men jag ska försöka slutföra resmålen ;)

   Radera
 3. Jag har läst några av Sparks böcker och alla har följt samma tema. Jag tror också att det kan bli lite för mycket om man läser flera efter varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kände att det kan ha varit därför det tog lite stopp..

   Radera